Velike brojke na sjeveru zemlje, puno pozitivnih na brzim testovima

Vijesti 02. pro 202006:37 > 22:45
Podijeli:
Izvor: Emica Elvedji/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3539 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22610. Među njima je 2408 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 252 pacijenta. Preminulo je 55 osoba.

22:45

Profesorica iz Velike Britanije dr. Sian Meryl Griffiths kazala je u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno” da je jako pozitivna nastrojena prema činjenici o cjepivu.

“Očekujem da se cjepivo najprije koristi cjepivo u bolnicama, za one najranjivije, one kojima najviše treba. To su starije osobe, pa oni kojima je ugrožen imunitet, a tek onda ostatku populacije, ali ne prije slijedećeg proljeća, vjerojatno.”

Više čitajte OVDJE.

21:47

Kompanija Pfizer spremna je poslati prve pošiljke cjepiva protiv koronavirusa u Hrvatsku u samo nekoliko sati nakon što regulatorne agencije odobre njegovu upotrebu, kazala je danas Dervila Keane iz te farmaceutske tvrtke.

Više čitajte OVDJE.

21:44

Gotovo je dvije i pol tisuće pacijenata u bolnicama zbog covida-19, od toga ih 10 posto ne može disati bez respiratora. Sve su to prizori s kojima se baš svaki dan susreću liječnici i medicinske sestre.

Više čitajte OVDJE.

21:25

U Virovitičko-podravsko županiji 60 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima je i petero djece, a tri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Umrle su dvije žene u dobi od 85 i 83 godine i 82-godišnji muškarac. Od 60 novooboljelih 31 osoba je srednje životne, 13 starije, 11 mlađe, a petero su djeca.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 40 oboljelih, a u KBC Osijek hospitalizirana je jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 1805 osoba, a 53 su umrle.

20:18

Imunolog Zlatko Trobonjača na HRT-u je komentirao situaciju s cjepivom protiv koronavirusa.

Više čitajte OVDJE.

20:18

Tri generacije obitelji Zgombić već deveti mjesec žive u kontejneru pored svojeg urušenog doma. Kao da nije dovoljan potres, zaskočio ih je i covid-19, tako da su doslovno osuđeni na kontejner, jer obnova nakon potresa u Zagrebu još nije niti počela.

Više čitajte OVDJE.

20:17

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić otkriva kada se cjepivo može očekivati u Hrvatskoj.

Više čitajte OVDJE.

18:50

Vjera Magdalenić-Moussavi, znanstvenica koja je na Imperial Collegeu u Londonu direktorica za partnerstvo i odnose s industrijom, objasnila je u Newsroomu detalje oko brzog britanskog odobrenja cjepiva Pfizer-BioNtech protiv covida-19.

Više čitajte OVDJE.

18:49

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš bila je gošća Dnevnika N1 Televizije. Komentirala je cjepivo protiv koronavirusa.

Više čitajte OVDJE.

18:22

U Varaždinskoj županiji je 267 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su četiri osobe, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin NenadKudelić kazao je da je u toj bolnici trenutno 257 covid pacijenata, od kojih je 24 u jedinici intenzivnog liječenja, a njih 22 su na respiratoru. Najmlađi hospitalizirani ima 27 godina.

“To su sve pacijenti s teškom kliničkom slikom, s teškim upalama pluća, svi redom na kisiku. Sve su mlađi – najmlađi je 1993. godište, i bez nekih posebnih komorbiditeta”, rekao je Kudelić.

Više čitajte OVDJE.

17:08

Politički analitičar Ivan Rimac s Pravnog fakulteta u Newsroomu je, u kontekstu saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima se žele uvesti kazne za neopštivanje epidemioloških mjera, komentirao stanje u zemlji te poteze premijera Plenkovića i Nacionalnog stožera.

Više čitajte OVDJE.

16:40

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećani broja testiranja u COVID-19 ambulanti u Koprivnici, na inicijativu Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, od sutra se uvode dodatne lokacije za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na virus SARS – CoV-2 u Križevcima i Đurđevcu.

Više čitajte OVDJE.

16:40

Nova preliminarna studija proturječi percepciji da dugotrajni simptomi covida-19 uglavnom pogađaju odrasle osobe srednje dobi. Naime, u novoj studiji se navodi da i većina mladih također tjednima osjeća bolove u prsima, otežano disanje, glavobolju, proljev, gubitak mirisa ili okusa i druge komplikacije nakon dijagnoze.

Više čitajte OVDJE.

16:16

Tek nešto prije 16 sati saborski zastupnici započeli su raspravu o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima se uvode kazne za neopštivanje epidemioloških mjera. Zakon će u Saboru biti raspravljen u hitnoj proceduri, kako bi što prije stupio na snagu.

Izmjene Zakona predstavio je ministar zdravstva Vili Beroš. “Cilj predloženih izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nam je pronaći i omogućiti najdjelotvorniji zakonodavni i institucionalni model upravljanja krizom globalne pandemije i lokalne epidemije”, rekao je na početku sjednice.

Više čitajte OVDJE.

13:01

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 140 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (5), Grad Klanjec (4), Grad Krapina (15), Grad Oroslavje (7), Grad Pregrada (12), Grad Zabok (9), Grad Zlatar (1), Općina Bedekovčina (11), Općina Budinščina (2), Općina Desinić (6), Općina Đurmanec (3), Općina Gornja Stubica (8), Općina Hrašćina (3), Općina Hum na Sutli (2), Općina Jesenje (3), Općina Konjščina (3), Općina Kraljevec na Sutli (2), Općina Krapinske Toplice (6), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (3), Općina Mače (2), Općina Marija Bistrica (3), Općina Mihovljan (1), Općina Petrovsko (3), Općina Radoboj (2), Općina Sveti Križ Začretje (8), Općina Tuhelj (3), Općina Veliko Trgovišće (8), Općina Zagorska Sela (1) i Općina Zlatar Bistrica (3).

Oporavilo se još 89 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1.454. U samoizolaciji se nalaze 1.773 osobe.

Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 28 pacijenata sa SARS CoV-2 infekcijom. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 85 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 10 na respiratoru. Preminule su dodatne 2 osobe pozitivne na koronavirus.

12:59

Na području Šibensko-kninske županije 82 osobe su oboljele od covida-19.

Oboljelo je četvero korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 38 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, a u kninskoj bolnici trenutno se liječi ukupno 16 osoba.

12:56

Tijekom jutra pozitivan nalaz na koronavirus dobio je i voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.

Simptome je osjetio sinoć te je jutrošnje testiranje pokazalo pozitivan nalaz na covid-19. Izolaciju će provesti na kućnoj adresi te nastaviti raditi od kuće.

Više pročitajte OVDJE.

12:47

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas su 344 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Na bolničkom liječenju nalaze se 175 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 12 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je šest osoba; 3 muške osobe starosti 77, 80 i 78 godina i 3 ženske osobe starosti 57, 94 i 81 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

12:10

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 267 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 620 uzoraka. Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 2024 novih slučajeva, a broj novo zaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1200.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 257 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 82 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 24 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 22 na respiratoru, 85 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu.

Preminule su četiri osobe pozitivne na covid-19.

11:52

U Dubrovačko-neretvanskoj županijiu posljednja 24 sata zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 59 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom).

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 55 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, tri su na invanzivnoj ventilaciji, a dva na neinvanzivnoj ventilaciji.

11:51

U Zagrebu je zaraženo još 639 ljudi pa je trenutačno 3119 aktivnih slučajeva, izvijestili su u srijedu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Broj osoba testiranih brzim antigenskim testovima u protekla 24 sata je 1136, a od toga su broja pozitivne bile 542 osobe (47,7 posto).

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 40 korisnika i sedam djelatnika.

Utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 38 učenika, pet nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 31 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 35 osoba.

11:50

Na području Zadarske županije je 151 novozaražena osoba koronavirusom. Testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar-podružnica Sali ustanovljeno je da su 8 korisnika i 1 djelatnica pozitivni na koronavirus.

U Općoj bolnici u Zadru od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih kroničnih bolesti preminuo je 72-godišnji pacijent. Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 55 bolesnika od kojih je devet na respiratoru.

11:48

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 606 uzoraka od kojih je 290 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (159), a slijede područja gradova/općina Valpovo (20), Čepin (16), Đakovo (15), Našice, Belišće i Bizovac (po 8), Bilje (7), Petlovac (6), Koška (5), Darda i Đurđenovac (po 4), Marijanci i Petrijevci (po 3), Antunovac, Donji Miholjac, Drenje, Kneževi Vinogradi, Podgorač, Popovac, Šodolovci i Vuka (po 2), Beli Manastir, Čeminac, Draž, Erdut, Gorjani, Satnica Đakovačka, Semeljci i Vladislavci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od COVID-19, i to 178 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 44 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je sedam osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1929., a najmlađa 1962. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete. U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.405 osoba.

11:47

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 159 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega je 13 korisnika iz ustanove u sustavu socijalne skrbi. Od ostalih 146 s područja grada Karlovca je 58 osobe, Duga Resa 27, Ogulin 24, Ozalj 9, Slunj 5 , Barilović 2, Bosiljevo 2, Cetingrad 2, Generalski Stol 5, Josipdol 6, Kamanje 2, Krnjak 1, Saborsko 1, Vojnić 1, Žakanje 1.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 3444 osoba.

U OB Karlovac je na bolničkom liječenju 57 pacijenata, 5 osoba je na respiratoru, 8 je novoprimljenih, 7 otpuštenih sa bolničkog liječenja, 3 pacijenta su premještena u OB Ogulin. U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba, a od početka pandemije u bolnici su umrle 64 osobe, a 184 su otpuštene sa bolničkog liječenja kao ozdravljeni ili poboljšanog stanja. U samoizolaciji se nalazi 68 zaposlenika bolnice, od toga 49 zdravstvenih i 19 nezdravstvenih djelatnika.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 28 bolesnika. Nije bilo umrlih. Od početka rada COVID odjela umrlo je 18 bolesnika. U samoizolaciji su 53 djelatnika bolnice, od toga 8 liječnika.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa u posljednja 24 sata umrla su 2 COVID pozitivna pacijenta. Pozitivno je 13 bolesnika bolnice, 19 zdravstvenih djelatnika i 2 nezdravstvena djelatnika. bU samoizolaciji se nalazi 897 osoba.

11:44

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (26), općina Oriovac (6), općina Sibinj (4), općine Brodski Stupnik, Bukovlje i Garčin (po 3), grad Nova Gradiška te općine Gornja Vrba i Vrpolje (po 2) te općine Davor, Gundinci, Klakar, Podcrkavlje i Velika Kopanica (po 1).

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” preminula je jedna osoba (M – 1937. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 57. Hospitalizirano je ukupno 78 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 51 osoba, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (5 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.868 osoba (296 osoba više nego prethodni dan).

11:03

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3539 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22610.

Među njima je 2408 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 252 pacijenta.

Preminulo je 55 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 134881 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 1916 preminula, ukupno se oporavilo 110 355 osoba od toga 2124 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 52079 osobe.

Do danas je ukupno testirano 769 091 osoba, od toga 10077 u posljednja 24 sata.

10:49

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 534 osoba od čega je evidentirano 305 pozitivnih slučajeva na koronavirus u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 173 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1.581.

10:46

Na području Zagrebačke županije evidentirano je 145 novih slučaja covid-19. Trenutno je aktivan 3671 slučaj.

10:29

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je od utorka, 1. prosinca 2020. u obveznoj izolaciji prema uputi nadležnog epidemiologa zbog pozitivnog nalaza na covid-19.

Više pročitajte OVDJE.

10:12

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 229 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 799 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 98 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 82 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1926. i 1939. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 338 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije ukupno je testirano 11682 osoba pri čemu je bolest COVID-19 potvrđena u 2947 slučajeva.

9:47

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 80 novih pozitivnih osoba na covid-19. Preminule su dvije osobe. Trenutno je u županiji 73 osobe hospitalizirano zbog bolesti covid-19. U samoizolaciji na području županije su 1664 osobe.

9:45

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom. 26 novozaraženih osoba s područja grada Bjelovara vezano je uz jedan privatni dom za starije i nemoćne osobe.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 36 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih šest na respiratoru. U samoizolaciji je 1790 osoba. Dvije osobe preminule su s koronavirusom.

9:24

Na području Primorsko-goranske županije je 256 novooboljelih i 219 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva bolesti covid-19 je 2706.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata iznosi 120 osoba. Od tog je broja na respiratoru 17 osoba.Tijekom jučerašnjeg su dana preminule dvije osobe od kojih je jedna iz susjedne Istarske županije.

9:07

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 488 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 85 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 69 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Italija (2). U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba.

Izliječeno je 41 osoba. Trenutno je 698 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1135 osoba.

8:45

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je sto sedamdeset novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o sto i jednoj osobi s područja grada Siska, dvadeset i dvije osobe s područja grada Kutine, sedamnaest osoba s područja grada Petrinje, deset osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, šest osoba s područja općine Lekenik, četiri osobe s područja općine Sunja, četiri osobe s područja općine Dvor, dvije osobe s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

8:32

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 50 je novooboljelih osoba od covida-19, izliječena je 31 osoba.

31 oboljela osoba je s područja Gospića, 4 s područja Otočca, 12 s područja Senja te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih Jezera, Udbine i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 1574 osobe od čega je 470 aktivnih slučaja, 38 osoba je preminulo te je izliječeno ukupno 1066 osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 186 osoba. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 1263 osoba.

8:29

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno 189 uzoraka, od čega ih je 48 pozitivnih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U toj je županiji trenutno aktivno 377 slučajeva zaraze koronavirusom, a 323 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. Na bolničkom su liječenju 54 osobe.

8:13

Velika Britanija postala je prva zemlja na svijetu koja je za masovnu uporabu odobrila cjepivo protiv koronavirusa koje su proizveli Pfizer i BioNTech.

Više pročitajte OVDJE.

8:10

Sjedinjene Države, koje se tjednima bore s eksplozijom pandemije covida-19, u utorak su potvrdile više od 2500 umrlih u 24 sata, što je najveći broj žrtava koronavirusa u jednom danu od kraja travnja, prema podacima Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

U istom vremenskom razmaku SAD je potvrdio više od 180.000 novooboljelih od covida-19, također prema podacima te bolnice.

Više pročitajte OVDJE.

6:40

Moderna i Pfizer-BioNTech u tijesnoj su utrci za korištenje njihovih cjepiva protiv covida-19 u Europi, nakon što su obje kompanije u utorak od Europske unije zatražile za hitno odobrenje, iako je ostalo nejasno može li ove godine početi primjena cjepiva.

Prijave Europskoj agenciji za lijekove (EMA) došle su dan nakon što je Moderna zatražila hitnu upotrebu svoga cjepiva u SAD-u i više od tjedan dana nakon što su isto učinili Pfizer i BioNTech.

Američka farmaceutska kompanija Pfizer i njezin njemački partner BioNTech rekli su da bi se njihovo cjepivo moglo početi koristiti Europskoj uniji već ovaj mjesec.

6:38

Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar”, rekao je večeras da situacija još nije takva da bi srednje škole trebale prijeći na online nastavu jer su zdrava djeca u školama još uvijek pod kontroliranim uvjetima.

“Znamo da su se zatvorili ugostiteljski objekti. Dakle, oni praktički ne bi imali drugog izlaza nego se okupljati isključivo po domovima, i to po cijele dane. Ovdje su ipak koliko-toliko kontrolirani uvjeti i mislim da je u ovom času, gdje god je to moguće, bolji model A nastave, i tog je mišljenja i ministar Fuchs, ministar Beroš. Još uvijek nema razloga da prelazimo na model C”, poručio je Šostar.

Više čitajte OVDJE.

6:37

“U Dubravi sve medicinsko osoblje daje sve od sebe i nadljudskim naporima se bori za svaki život. Prizor od 450 do 500 pacijenata koji se bore za udah, koji se bore za kisik, koji se bore za dah, za još jedan dan života, prizor je koji nije vidio nitko od nas. Preko 20 godina sam u kliničkoj medicini, vidio sam puno teških bolesnika. Međutim, ovakve prizore nitko od nas nije vidio”, rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić u Otvorenom HTV-a.

Više čitajte OVDJE.

Stanje po županijama na dan 2. prosinca 2020.

 • Grad Zagreb – 639 novih slučajeva zaraze
 • Splitsko-dalmatinska županija – 344 nova slučaja zaraze
 • Međimurska županija – 305 novih slučajeva zaraze
 • Osječko-baranjska županija – 290 novih slučajeva zaraze
 • Varaždinska županija – 267 novih slučajeva zaraze
 • Primorsko-goranska županija – 256 novih slučajeva zaraze
 • Koprivničko-križevačka županija – 229 novih slučajeva zaraze
 • Sisačko-moslavačka županija – 170 novih slučajeva zaraze
 • Karlovačka županija – 159 novih slučajeva zaraze
 • Zadarska županija – 151 novi slučaj zaraze
 • Zagrebačka županija – 145 novih slučajeva zaraze
 • Krapinsko-zagorska županija – 140 novih slučajeva zaraze
 • Bjelovarsko-bilogorska županija – 94 nova slučaja zaraze
 • Dubrovačko-neretvanska županija – 87 novih slučajeva zaraze
 • Istarska županija – 85 novih slučajeva zaraze
 • Šibensko-kninska županija – 82 nova slučaja zaraze
 • Vukovarsko-srijemska županija – 80 novih slučajeva zaraze
 • Brodsko-posavska županija – 56 novih slučajeva zaraze
 • Ličko-senjska županija – 50 novih slučajeva zaraze
 • Požeško-slavonska županija – 48 novih slučajeva zaraze
 • Virovitičko-podravska županija – 60 novih zaraza

VEZANE VIJESTI