Djeca žrtve terorizma stigla na ljetovanje u Hrvatsku

N1

Hrvatska ove sezone bilježi odlične turističke rezultate, mnogo je gostiju iz cijeloga svijeta. A na Jadran su stigli i posebni gosti - djeca iz Beslana, žrtve terorističkog napada koje svake godine Grad Zagreb poziva na ljetovanje.

Čim su stigla u Zračnu luku Zagreb, djeca iz Beslana su zagrila stare prijatelje. Ovo je jedanaesti put da stižu na ljetovanje u Hrvatsku. Dva tjedna provest će u Novom Vinodolskom.

”Tamo se družimo sa svom djecom koja su tamo, šećemo po gradu, kupamo se u tom divnom, predivnom moru i uživamo”, rekao je Roman Bziev, učenik iz Beslana.

Neka od ove djece si stigla prvi put, a druga dolaze već godinama.

”To je dječje odmaralište, prilagođeno boravku djece gdje evo zagrebački osnovnoškolci i srednjoškolci borave iz godine u godinu u okviru programa škole u prirodi, stoga mi smo i više nego kompetentni da ugostimo djecu’, kažu iz Crvenog križa.

Teroristički napad u školi u Beslanu dogodio se u rujnu 2004. godine. Tada su poginula 334 civila, od kojih su 186 bila djeca. Grad Zagreb od tada svake godine organizira dvotjedno ljetovanje za pedesetero djece.