Desetak izbjeglica na putu iz Bihaća pokušalo ući u Hrvatsku

Vijesti 02. stu 201507:51 > 07:51
Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Desetak izbjeglica na putu iz Bihaća pokušalo je u Hrvatsku ući kod Ličkog Petrovog Sela.

Uhitila ih je policija. Privedeni su. U policiji će prenoćiti, a najvjerojatnije će sutra biti vraćeni u Sarajevo, javlja HRT.

Prije desetak dana Bosna i Hercegovina uputila je tim od desetak osoba u Preševo na jug Srbije gdje se nalazi prihvatni centar za izbjeglice koje pristižu s Bliskog istoka pokušavajući se i na taj način što bolje pripremiti za prihvat izbjegličkog vala.


Dosad ušlo više od 300.000 izbjeglica

Od ponoći do 15 sati u nedjelju u Hrvatsku su ušle 4 832 izbjeglice, a tijekom popodneva u Opatovcu je bilo otprilike 1 700 izbjeglica. I dalje se očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ranije u nedjelju je rekao kako će prve izbjeglice u novi prihvatni centar u Slavonskom Brodu stići u utorak vlakom izravno iz Šida.

Od početka krize u Hrvatsku ušlo 307 tisuća migranata i izbjeglica

Od početka izbjegličke i migrantske krize, 16 rujna, u Hrvatsku je ušlo 307 tisuća izbjeglica i migranata iz bliskoistočnih zemalja, a samo tijekom jučerašnjeg dana njih 8.400, potvrdio je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik vukovarsko srijemske policije Domagoj Džimugović.

Od ponoći do jutros u 9 sati preko Bapske je u našu zemlju ušlo više od 3.400 migranata i izbjeglica.

Džimugović je također potvrdio da će do potpunog poštivanja sporazuma i protokola koje su u svezi transfera i prihvata migranta potpisale Hrvatska i Srbija, doći u srijedu. Tada bi iz Šida trebao krenuti prvi izravni vlak do zimskog prihvatnog centra u Slavonskom Brodu.

Po njegovim riječima to znači da će se još u ponedjeljak i utorak izbjeglice primati preko Bapske te smještati u prihvatni centar u Opatovcu odakle se vlakovima i autobusima upućuju prema slovenskoj granici. Jutros je iz Opatovca put Slovenije otišlo 30-ak autobusa, a priljev izbjeglica i migranata pojačano se očekuje i dalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.