Petrov Hrelji: Politički uhljebi grakću, jer se boje

Vijesti 04. stu 201510:51 > 10:51
N1

Božo Petrov iz MOST-a nezavisnih lista odgovorio je na teze HSU-ovog Silvana Hrelje o tome da je odbacivanje postizborne koalicije s HDZ-om i SDP-om opasno upravo za MOST, koji bi na ponovljenim izborima "dobio batine".

Podsjetimo, Petrov je tvrdio da će kod javnog bilježnika potpisati da neće koalirati ni sa SDP-om, niti sa HDZ-ovom koalicijom, na što je Hrelja kazao da je to predizborni spin bez sadržaja.

“Tako može, među ostalim, izazvati i izvanredne izbore pa tek onda dobiti batine”, kazao je u Novom danu.

“Mi se ne bojimo apsolutno ničega. Ovakvo stanje je neizdrživo i zato nećemo pristati na koaliciju sa strankama koje su nas u njega dovele. Mi se s tim strankama ne možemo nikako identificirati, jer to nije način našeg ponašanja i razmišljanja. Meni je jasno da to gospodin iz HSU-a ne može shvatiti, jer već dosta dugo razmišlja unutar tog određenog sustava i sve izvan njega mu je teško pojmiti”, uzvraća Božo Petrov.

Prema anketama, tvrdi, MOST dobiva najmanje 13 saborskih mandata i to je znak da se “sustav mora mijenjati, a velike stranke će biti prisiljene da ga mijenjaju i to zahvaljujući MOST-u, koji neće pristati na političku trgovinu”.

Njihova mantra više ne vrijedi

“Meni je jasno da svi grakću, jer ćemo stati na kraj toj totalnoj političkoj nekulturi, koju nam serviraju već dvadeset godina tvrdeći da je svaki glas izvan ta dva bloka bačen. Drago mi je da su hrvatski glasači konačno saznali da im glas neće propasti ako ne glasaju za HDZ i SDP i to se sada događa prvi puta nakon 20 i više godina. Njihova mantra više ne vrijedi i u tome je problem, to je najveći strah zbog kojeg grakću politički uhljebi”, kazao je Petrov za N1.

Upitan, pak, za komentar Hreljine prognoze da će se treće opcije “razdrapati” nakon izbora, jer ih apsolutno ništa ne veže međusobno osim uspjeha na izborima, koji nisu parlamentarni, Petrov odgovara da MOST veže daleko jača spona – “ideja, a ne trgovina”.

“Mi smo izuzetno homogeni po pitanju što treba napraviti u Republici Hrvatskoj, mi imamo ideju kako Hrvatska treba izgledati. To što se razlikujemo svjetonazorski, nama to nije prioblem. Dogovorili smo se da će svatko moći glasati po svojoj savjesti i da će glas svakog zastupnika ovisiti o osobi, a ne direktive iz centrale. Mi se samo nasmijemo kad vidimo da kažu da smo nehomogeni. Itekako smo homogeni. Kad vas veže trgovina, možete očekivati da će vam partneri otići onome tko plati više. S idejama je drugačije”, zaključuje Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.