Sinčić: S nama na vlasti bit će više rođene nego umrle djece

Vijesti 05. stu 201515:44 > 15:54
Miranda Cikotic/PIXSELL

"Porast životnog standarda, veća zaposlenost i višak slobodnog vremena, povećao je i natalitetnu politiku i nakon dugo vremena, Hrvatska opet ima više rođene, nego umrle djece", napisao je Ivan Vilibor Sinčić u svojoj viziji Hrvatske nakon četiri godine mandata Živog zida.

Živi zid, među ostalim, smatra da u četiri godine može smanjiti nezaposlenost ispod 4 posto.

“Većina banaka u zemlji je u hrvatskom vlasništvu jer su nacionalizirane nakon što strane banke nisu imale dovoljno novaca da plate građanima RH odštetu zbog prevare sa CHF kreditima. Čelni ljudi tih banaka su završili u zatvoru, zajedno s guvernerom Vujčićem i njegovim mentorom Rohatinskim koji su omogućili CHF pljačku”, navodi Ivan Vilibor Sinčić u tekstu “Ovako bi Hrvatska izgledala nakon našeg mandata” napisanog za Index.hr.

“Građani ne plaćaju račune za vodu, struju, plin i odvoz smeća do iznosa potrebne osobne potrošnje jer su to već sve platili kroz porez i prirez. Građani su sretniji zbog manje stresa, a na kraju mjeseca ne strahuju od ovrha zbog neplaćenih računa. Uvodimo po uzoru na Skandinavske zemlje šestosatni radni dan kako bi roditelji mogli više vremena provoditi sa svojom djecom i kako bi bili produktivniji na poslu”, navodi lider Živog zida.

Zabranili bi i uvođenje poreza na nekretnine i deložaciju iz jedinog doma. Kanabis bi bio legaliziran za medicinsku i privatnu upotrebu. Obećavaju, među ostalim, i u potpunosti besplatno obrazovanje, izbacivanje vjeronauka iz škola, ukidanje HRT pretplate, ubrzano posvajanje djece u domovima, veći izvoz od uvoza i – proračunski višak.