'Šatoraši' izvrijeđali Matića, blokirali ulaz u Ministarstvo

Vijesti 12. stu 201511:12 > 11:22
Bojan Glavašević (Twitter)

Nakon što je zbog prijetnji ministru branitelja Predragu Matiću uhićen 39-godišnji Zadranin, prosvjednici u Savskoj su blokirali ulaz u Ministarstvo. Razlog tome je to što je Matić naložio da se prosvjednicima iz Savske isključi struja.

Ministar branitelja Predrag Matić nije stigao na vrijeme na sjednicu Vlade zbog prosvjednika iz Savske koji su blokirali Ministarstvo te ga, zbog isključenja struje, vulgarno izvrijeđali.

Matić nije želio reći kakvim je uvredama bio zasut jer su ‘prevulgarne da biste ih prikazali na televiziji’. Dodao je kako su branitelji nervozni nakon rezultata izbora, te da se ponašaju kao psi bez gazde.

Za podne je zakazao i press konferenciju na kojoj je kazao:

”Uvrede i prijetnje eskalirale su zadnjih dana, njihovi politički pokrovitelji su nervozni pa su i oni nervozni. I ja sam nervozan, ali ne zbog politike, već zbog uvreda i prijetnji koje idu na osobnoj razini”.

Ministar kaže da ‘jedva čeka’ što će prosvjednici iz Savske izreći na njegov račun danas u 15 sati za kad su zakazali presicu.

‘Prošao sam nekoliko NATO provjera, a ovi koji me prozivaju ne bi prošli ni provjeru kućng savjeta’, kazao je.

‘Jutros sam reagirao impulzivno, rekao sam da ću im isključiti struju, a to sam i učinio. Struju ću im vratiti, no ne zato što ih se bojim’

O blokadi Ministarstva na Twitteru se oglasio i Bojan Glavašević:

Podsjetimo, zadarska policija potvrdila nam je jutros da je Državnom odvjetništvu prijavila 39-godišnjeg Zadranina pod sumnjom da je slao prijeteće SMS-ove ministru branitelja Predragu Matiću.

Kako se neslužbeno doznaje, Zadranin je pušten na slobodu uz mjere opreza i zabranu komuniciranja, ostvarivanja kontakta i približavanja ministru Matiću.

“Jučer smo završili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Zadra, koji je uhićen u ponedjeljak pod sumnjom da je slao prijeteće poruke ministru branitelja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, on je priveden pred suca istrage uz kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje. Na potezu je sada Državno odvjetništvo”, kaže nam glasnogovornik zadarske policije Žodan Elis.

Ministar branitelja Predrag Matić, podsjetimo, potvrdio je u utorak kako se on i njegova obitelj nalaze pod policijskom zaštitom nakon što je proteklih dana SMS-om primio prijetnje, istaknuvši da mu je žao što te prijetnje, kako je rekao, stižu od njegovih bivših suboraca i prijatelja.