Orešković prozvala Plenkovića: “I tu je anemičan, kao i u Domovinskom ratu…”

Vijesti 30. kol 202413:59 1 komentar
Dalija Orešković
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je ponovno prozvao predsjednika RH Zorana Milanovića te poručio da "tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka".

“Mi smo brana primitivizmu, bahatluku, nekulturi čovjeka koji je prevario narod prije pet godina kad su mu napravili kampanju normalno, tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka”, rekao je, između ostalog, Plenković.

Na tu se njegovu izjavu osvrnula i saborska zastupnica Dalija Orešković, a njenu objavu prenosimo u cijelosti.

“Premijer u predsjedničkoj kampanji sebe i HDZ predstavlja, pazite sad, ni manje ni više nego kao čuvara Ustava RH.

To kaže čovjek koji je dvostruke konotacije Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, kvazitijela kojeg je osnovao, stavio iznad Ustava jer u Ustavu nikakvih dvostrukih konotacija o ustaškim pokličima i znakovlju nema.

To kaže čovjek čiji je koalicijski partner, DP, parazitiranjem na crnokošuljaštvu osvojio svoje mandate u Saboru. Kada sam Plenkovića pitala što misli o izjavi Peternela da je Zagreb 8.5.1945.g. okupiran, a ne oslobođen, maca mu je popapala jezik. Nije se busao u prsa junačka i nije branio izvorišne osnove Ustava koje je pisao sam dr. Franjo Tuđman. I tu je anemičan, kao što je bio u Domovinskom ratu.

S druge strane, kršenje Ustava mu dobro ide. Upućivanje Odluke o vojnoj pomoći Ukrajini u saborsku proceduru bez da se o tome usuglasio s predsjednikom države, samo je jedna od epizoda tog najvećeg i besprizornog kršitelja Ustava.

I sada misli da će sebe predstaviti kao branu od primitivizma i bahatosti? Pa on je primitivizam i bahatost utjelovio kao plug s kojom njegova dugovječna vladavina ore po našoj državi”, poručila je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare