Milanović ponovno iznenadio izborom riječi za rat u Ukrajini

N1

Donosimo jutarnju analizu našeg Domagoja Novokmeta.

Snimke koje su stigle iz Buče zaprepastile su svijet, većina medija one najstrašnije snimke nije niti pokazala svojim gledateljima, no zločini koji su se tamo dogodili i koji su dokumentirani uspjeli su ponovno zaprepastiti svijet.

Ubijeni civili, prije toga vezani, mnogi od njih vjerojatno i mučeni, pregledavani kako bi se utvrdila povezanost ili podrška ukrajinskoj državi ili bilo koju vrstu onoga što su im Rusi stavljali na teret rezultirala je smaknućima.

Čuli smo da se Rusija pokušala ograditi kazavši da se sve dogodilo prije nego što su oni došli. Satelitske snimke su ih demantirale.

Mariupolj je deset puta veći od Buče, tjednima je pod opsadom, izložen granatiranju, svi koji prate situaciju u Ukrajini strahuju što će se jednog dana otkriti u Mariupolju, a tu su i drugi gradovi u kojima se treba otkriti razmjeri ruske agresije.

O tome je govorio i Joe Biden, koji kaže da nema dovoljno teških riječi kojima se može opisati ozbiljnost situacije.

Mnogi svjetski državnici komentirali su ovu situaciju, o tome je govorio i predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, iako je ponovno sve iznenadio izborom riječi i izbjegavanjem eksplicitnijeg objašnjavanja onoga što se dogodilo u Ukrajini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.