Šef Jadrolinije otkrio kada je bio posljednji remont broda Lastovo

Vijesti 13. kol 202421:11 0 komentara
David Sopta
Goran Kovacic/PIXSELL

Posljednji remont broda Lastovo je bio prošle godine u 10. mjesecu i od tada on potpuno, konstantno plovi i održava ovu liniju i prema našem saznaju nije bilo nikakvih prekida uslijed tehničkog kvara, kazao je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

David Sopta u razgovoru za RTL rekao je kako je posljednji remont broda Lastovo bio prošle godine u listopadu.

“Od tada on potpuno, konstantno plovi i održava ovu liniju i prema našem saznaju nije bilo nikakvih prekida uslijed tehničkog kvara”, rekao je Sopta napominjući kako toga nije bilo niti jedan dan.

“Izuzetno cijenim kapetana Sršena i s njim sam dosta u kontaktu. On je meni tada spomenuo da je nešto bilo problema 2014., a tada ja nisam bio na ovoj poziciji pa jednostavno nisam tada ni znao. Ako je bilo bilo je, ali je sve u redu tehnički ispravno, popravljeno itd.”, kaže Sopta.

Redovito održavanje

Ističe kako se njihova flota redovito održava. Sve godine su redoviti remonti, a nakon njih izdaju se pravovaljene svjedodžbe.

“Kroz tu godinu dana imamo redovite preglede Lučke kapetanije, imamo svoje sustave, procedure i mislim da i mislim da su brodovi Jadrolinije izuzetno, prvenstveno tehnički ispravni, a to pokazuje ovako velika flota i koliko dnevnih kretanja i putovanja. U sezoni imamo oko 600 dnevnih polazaka sa 57 brodova. Mislim da sve to govori nama u prilog.”, ističe predsjednik Uprave Jadrolinije.

Kaže kako putnici mogu biti mirni jer su tvrtka s dugogodišnjom tradicijom.

“Mislim da nema mjesta nikakvoj nelagodi. Mislim da mogu biti mirni i uživati u našem moru i našim brodovima i putovanjima prema našim prekrasnim otocima”, ističe Sopta.

“Uvijek osjećam odgovornost”

Napominje kako imaju vrhunske pomorce, vrhunski kadar koji se zna nositi sa svim izazovima.

“Osobno uvijek sam odgovoran i uvijek osjećam odgovornost, ali mislim da treba pričekati završetak ove istrage i onda ćemo vidjeti kakvi će biti zaključci istrage, ali mislim da se mi sada moramo koncentrirati ne samo na podršku i pomoć obiteljima i svim ostalim pomorcima nego na sezonu jer to je glavna misija ove firme”, kaže.

Sopta kaže kako trenutno nije razmišljao o ostavci.

“Ali ja sam stvarno pod nekakvim još pritiskom, pod nekakvim stresom i jednostavno meni je važno da firma nastavi dalje funkcionirati”, odgovara.

Kaže kako je doslovno u dnevnom kontaktu s resornim ministrom.

“Interesira se o svim tim događajima I naravno, ovo je sezona, ovo je najjači dio godine”, kaže Sopta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!