Butković dao prvi intervju nakon nesreće: Nitko neće biti izuzet od odgovornosti ako ona bude utvrđena

Vijesti 13. kol 202419:05 > 19:29 0 komentara
Oleg Butković
Josip Regovic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković stao je pred javnost prvi put nakon tragedije u Malom Lošinju gdje je u nedjelju na pomorce pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo. Poginula su trojica, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu. On je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Ministar je u intervju za HRT još jednom izrazio sućut obiteljima stradalih i ozlijeđenom mornaru te je dogovorio na pitanje zna li se uzrok nesreće: “Istraga je još uvijek u tijeku i ja ne mogu komentirati istragu. Inzistiram da sve nadležne institucije provedu neovisnu istragu kako bi sve utvrdile sve okolnosti. Nitko neće biti izuzet od odgovornosti ako ona postoji. Izgubljena su tri ljudska života na nezapamćen način i naša je odgovornost da utvrdimo što se dogodilo”, istaknuo je Butković.

“Suzdržavam se od komentiranja”

Butković je objasnio zašto se nije prije oglasio: “Zbog ozbiljnosti situacije suzdržavao sam se od javnog komentiranja, što ću činiti i dalje, jer je ovo preozbiljna situacija. Ne smijem na bilo koji način, kao ministar, svojim izjavama utjecati na istragu. Istraga je u tijeku, utvrđuje se i kaznene odgovornosti. Pozivam sve da budu odgovorni, inzistirat ćemo i tražiti odgovore da obitelji poginuli saznaju istinu”, naveo je.

Ostavka predsjedniku Uprave Jadrolinije?

Ministar se osvrnuo na tvrdnje Sindikata pomoraca i komentirao hoće li tražiti ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije: “Prije 10-tak dana sam primio Sindikat u Ministarstvu i u stalnom smo dijalogu oko unaprjeđenja Jadrolinije. O odgovornosti je prerano govoriti, ako se utvrdi odgovornosti, svi odgovorni će biti sankcionirani”, kazao je.

“Nezapamćena situacija”

Rekao je i kako rade sve da bi obnovili flotu Jadrolinije, ali da je to proces koji traje.

“Ova situacija koja se dogodila je nezapamćena. Tražit ćemo odgovore pa hladne glave donositi odluke”, kazao je.

Rekao je i da su svi brodovi redovno u remontu i da oni, da nisu ispravni, da bi to tehnički pregledi pokazali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!