Hrvoje Prpić najavio odlazak svojih tvrtki iz Hrvatske

Biznis 10. tra 201608:03 > 08:07
Podijeli:
Izvor: YouTube

Kada je prije dvije godine najavio da će pozatvarati tvrtke u Hrvatskoj, Hrvoje Prpić, mislio je ozbiljno. Razočaran ovdašnjim uvjetima poslovanja, Prpić je svoje dvije tvrtke već preselio u London, a sada najavljuje da će slično učiniti i s preostalim tvrtkama, piše Jutarnji list.

“Svojih pet tvrtki, koliko ih još imam u Hrvatskoj, najvjerojatnije ću zatvoriti do kraja godine. Preciznije, u dvije ću prodati udjele, dvije ću zatvoriti, a jednu ću ostaviti dok se ne pojavi investitor koji će je također najvjerojatnije preseliti u inozemstvo”, rekao je Prpić za Jutarnji list.

Razloge za zatvaranje vrata svojih ovdašnjih tvrtki Prpić pronalazi ponajprije u pravnoj nesigurnosti i lošoj poslovnoj klimi. Kao glavne krivce navodi sporo pravosuđe i državnu upravu te pritisak inspekcija i poreznika.

Hrvoje Prpić član je Upravnog odbora i jedan od osnivača CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja. Osnivač je i poznatog HGspota.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.