Klisović o izjavi Plenkovića: “Kao da meni netko kaže imaš raščupanu frizuru, pa daj se počešljaj”

Vijesti 26. tra 202408:57 3 komentara

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, Joško Klisović (SDP), gostovao je u Novom danu kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirao post-izborna preslagivanja.

Klisović tvrdi da se sve zdrave snage koje se bore protiv korupcije trebaju stati na jednu stranu. “Neutralizirati zadnje anti-demokratseko odluke HDZ-a, od lex AP-a do Turudića i pripremiti nove izborne jedinice, pa Zagreb je razmrvljen na tri jedinice. Volja građana se zanemaruje. Idemo napraviti izborne jedince gdje svaki glas jednako vrijedi i onda odmjerit snage”, rekao je.

Komentirao je i jučerašnju izjavu Andreja Plenkovića da su SDP, Možemo i Most korumpirani. “HDZ ne blatimo mi nego njegovi ministri protiv koji se vode postupci i drugi članovi koji su pod istraga ma ili su osuđeni, pa i sama stranka je presuđena za korupciju. Ta njegova izjava zvuči kao potez očajnika. Kao da netko sada dođe tu i kaže mi joj kako imaš raščupanu frizuru, pa daj se počešljaj”, dodao je.

“Ja ne bih mogao biti u stranci koja je presuđena za korupciju, ne vidim kako drugi to rade”, napomenuo je.

Tvrdi da će Hrvatska skrenuti u desno ako dođe do koalicije HDZ-a i DP-a. “Mislim da će dođi do raspada DP-a. Recite mi samo jednu stranku koja je ušla s HDZ-om, a da je nakon te koalicije opstala. Sjetite HNS-a, HSLS-a, koji ne idu samostalno, to će se dogoditi i DP-u. Neće oni utjecati na politike HDZ-a, HDZ će od njih uzeti što im treba, baciti što im ne treba, rastočiti i neutralizirati još jednog protivnika na desnici kao što su učinili s HSp-om”, rekao je Klisović.

Žao mu je što nije došlo do velike koalicije na ljevici. “To je bila strateška pogreška. Sinergija Možemo i SDP-a je trebala dovesti do nove političke snage koja bi po brojevima bila puno veća u anketama i privukla bi veći broj birača. Ovako su ljudi rekli – gle nisu se uspjeli dogovoriti sada, kako će u vlasti. No još uvijek postoji većina u Saboru koja bi mogla donijeti promjene”, istaknuo je.

“Ne možete preko noći plakati za svojom djecom koja odlaze u Irsku, a po danu glasati za HDZ”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare