Irena Weber odstupila iz Nadzornog odbora Mercatora

Biznis 13. svi 201911:25 > 11:35
Podijeli:
Izvor: Robert Anic/PIXSELL / Ilustracija

Članovi nadzornog odbora Mercatora Irena Weber i Vladimir Bošnjak odstupaju sa svojih mjesta u Nadzornom odboru s 5. lipnja ove godine, objavio je u ponedjeljak slovenski trgovački lanac u obavijesti dioničarima preko portala Ljubljanske burze.

Irena Weber zamjenica je glavnog izvršnog direktora Fortenove Fabrisa Peruška, a u upravni odbor Mercatora bila je imenovana u lipnju prošle godine, dok je Bošnjak u nadzorni odbor bio od lipnja 2017.

Predsjednik nadzornog odbora Mercatora je Fabris Peruško, članovi u ime kapitala Matej Lahovnik i Ivica Mudrinić, dok su predstavnici zaposlenih u nadzornom odboru Matjaž Grošelj, Vesna Stojanović i Jože Lavrenčič.

S početkom prošlog mjeseca realiziran je dogovor vjerovnika l posrnulog koncerna Agrokor o prijenosu Agrokorovih kompanija u Hrvatskoj na Fortenova grupu, u koju bi se trebao uključiti i Mercator. 

S time se prethodno moraju složiti Mercatorove banke vjerovnice, nakon čega bi suglasnost trebali dati i slovenski regulatori, agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i organ koji se bavi zaštitom manjinskih dioničara, objavili su slovenski mediji.

VEZANA VIJEST

Slovenska vlada zainteresirana je da i u okviru sadašnje vlasničke strukture u upravi Mercatora ima svog predstavnika, kako je to bio slučaj od donošenja tzv. Lexa Mercator, koji je parlament prihvatio nakon insolventnosti bivšeg Agrokora.

Slovenska vlada to obrazlaže važnošću Mercatora kao velikog poslodavca i značajnog dobavljača proizvoda domaće agroindustrije, što ga čini važnim za slovensko gospodarstvo u cjelini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram