Promet industrije u ožujku porastao 9,4 posto na godišnjoj razini

Biznis 27. svi 201911:54 > 11:55
Ilustracija

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u ožujku je u odnosu na prethodni mjesec pao za 0,8 posto, dok je na godišnjoj razini viši za 9,4 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u ožujku pao je za 0,8 posto u odnosu na veljaču, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 1,9 posto, a na stranom je porastao za 1,2 posto.

SAZNAJTE VIŠE

 U ožujku je na mjesečnoj razini najviše pala prodaja energije, za 6,5 posto, te intermedijarnih proizvoda, za 4,6 posto. Ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju pala je za 4,1 posto, a pala je i prodaja kapitalnih proizvoda, za 2,4 posto. Prodaja netrajnih proizvodi za široku potrošnju porasla je za 1 posto.

U ožujku je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 9,4 posto, pri čemu je na domaćem tržištu povećan za 7,7 posto, a na stranom za 8,6 posto.

Pritom je ukupna prodaja energije porasla za 36,7 posto, intermedijarnih proizvoda 7,9 posto, kapitalnih proizvoda 5,6 posto, i netrajnih proizvoda za široku potrošnju 4,7 posto, a pala je prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 2,6 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.