Zagrebački ugostitelji sjeli s Bandićem, evo što su uspjeli isposlovati

Biznis 20. lis 202010:17 > 10:18
Izvor: N1

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom rekao je da se izašlo ususret njihovim zahtjevima.

“Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina, oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30%. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća”, rekao je Marin Medak.

Istaknuo je da su tražili da se ukine porez na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za drive in ako gosti žele samo pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase da se vani može prodavati piće ili hrana zbog očuvanja radnih mjesta kao i određene stvari za organizaciju adventa. Primjerice, da se mogu natjecati za kućice i da to ide u smislu 15 malih advenata u gradu Zagrebu.

“Još smo, vezano uz organizaciju Adventa, tražili da mi ugostitelji i isključivo mi imamo koeficijent, da se samo mi možemo natjecati za te kućice i da se to promijeni na način da ide u epidemiološkom smislu 15 malih advenata po Zagrebu”, rekao je Medak.

Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina.

Milan Bandić je podržao ugostitelje što se tiče posljednjih mjera Stožera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.