Recept: Tjestenina s tunjevinom i brokulama

Cooking 22. stu 202012:32 > 12:51
Shutterstock

Tjestenina a povrćem, tunjevinom i neizostavnim parmezanom.

Sastojci:

– 400 g tjestenine

– 1 brokula

– 160 g tunjevine iz konzerve

– 2 režnja češnjaka

– 50 g ribanog parmezan

– 3 žlice maslinovog ulja

– 2 žlice soka od limuna

– sol, papar

Priprema:

Brokulu operite, razdvojite na cvjetove i kuhajte na pari oko osam minuta.

Tunjevinu ocijedite, a češnjak isijecite na listiće.

U veći lonac stavite vodu, pa kada prokuha dodajte žličicu soli i ubacite tjesteninu.

Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i češnjak, nakon par minuta dodajte kuhanu brokulu, malo posolite i popaprite, pa zalijte limunovim sokom.

Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promiješajte. Zalijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.

Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja, pa tjesteninu ubacite u tavu s brokulom i tunjevinom.

Izmiješajte pa dodajte vodu od kuhanja i polovinu ribanog parmezana.

Pospite ostatkom ribanog parmezana i poslužite toplo.

Dobar tek!