Recept: Kuglof s pistacijom i čokoladom

Cooking 14. velj 202208:26 0 komentara
Shutterstock

Kuglof s pistacijom i glazurom od čokolade.

Sastojci:

– 6 jaja

– 200 g maslaca

– 200 g šećera u prahu

– 1 vanilin šećer

– 300 g oštrog brašna

– 200 ml mlaćenice (Buttermilk)

– 150 g mljevenih pistacija

– 100 g mljevenih badema

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– prstohvat soli

– malo maslaca i brašna za kalup

Glazura:

– 100 g čokolade

Priprema:

Namastite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg. Brašno, mljevene pistacije, bademe i prašak za pecivo pomiješajte u odvojenoj posudi.

Maslac omekšao na sobnoj temperaturi dobro umutite sa šećerom. Nakon toga dodajte jedan po jedan žumanjak i dobro izmiksajte svakog.

Zatim dodajte mlaćenicu. Ukoliko nemate mlaćenicu, možete je napraviti: u šalicu mlijeka dodajte žlicu octa i dobro promešajte. Nakon pet minuta ćete dobiti mlaćenicu koju možete iskoristiti u pripremi raznih specijaliteta.

Na kraju naizmjenično u smjesu dodajte mješavinu brašna i snijeg od bjelanjaka. Usipajte smjesu u kalup i pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Nakon pečenja, kolač ostavite da se kratko ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite na metalnu rešetku da se do kraja ohladi.

Pripremite glazuru: otopite čokoladu na pari i prelijte kuglof, ukrasite sjeckanim pistacijama, po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!