N1 doznaje zbog čega je uhićena Dijana Vican

Crna kronika 06. stu 202311:20 3 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

N1 doznaje da je u novoj akciji USKOK-a uhićena bivša rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican jer se sumnja da je tražila da Sveučilište ne naplati bankovnu garanciju koju je tvrtka Graditelj svratišta priložila u sklopu natječaja za radove na studentskom domu.

Tijekom natječaja ta je garancija bila među dokumentacijom, no, kako doznajemo, USKOK je utvrdio da Graditelj svratišta nije imao još neke potvrde koje su bile tražene. Navodno se, prema zasad dostupnim informacijama, radilo o potvrdama o nevođenju kaznenog postupka. Zbog toga je, sumnja USKOK, Graditelj svratišta odustao od radova te je Sveučilište odlučilo naplatiti bankovnu garanciju od oko 1,5 milijun kuna, sumnja USKOK.

Međutim, prema tvrdnjama Tužiteljstva, Josipa Rimac, bivša državna tajnica na zahtjev direktora Graditelja svratišta Ante Stanišića, traži od Vican da se bankovna garancija ipak ne naplati. Sumnja se također da je Rimac u zamjenu za to trgovanje utjecajem, od Stanišića dobila mito. Navodno je riječ o mogućnosti da ne plaća režije u stanu u Zagrebu u kojemu je stanovala za vrijeme obnašanja funkcije državne tajnice u Ministarstvu uprave, a koji je bio u vlasništvu Graditelja svratišta te je, sumnja se, dobila i jednu tendu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare