Države s najvećom stopom potrošnje mliječnih proizvoda, poput SAD-a ili zemalja EU, imaju najvišu stopu oboljelih od osteoporoze kod koje dolazi do gubitka koštane mase
Nema onoga tko nije čuo da je dobro piti mlijeko svaki dan jer jača kosti. Ali, da li je to zaista tako? Stručnjaci kažu kako kravlje mlijeko koje kupujemo u trgovinama zapravo nije previše dobro za zdravlje. Između ostalog, ono je pasterizirano, a tijekom tog procesa se grije do određene temperature pa naglo hladi. To se radi kako se ne bi brzo ukiselilo i da bi se uništile tvari koje mogu izazvati bolesti. Ali, tako se uništavaju i dobre bakterije (probiotici), neke hranjive tvari, enzimi itd.
Upravo nedostatak tih enzima otežava tijelu dolazak do kalcija i fosfora iz mlijeka, a oni su zaslužni za jačanje strukture kostiju. Države s najvećom stopom potrošnje mliječnih proizvoda (poput SAD-a i zemala EU) imaju najvišu stopu oboljelih od osteoporoze (gubitak koštane mase).
Osim obrade mlijeka koje uništava korisne stvari u njemu, niti krave nisu što bi trebale biti. Masovna proizvodnja podrazumijeva da je tijelo tih životinja prepuo genetski modificiranih hormona koje im ubrizgavaju kako bi jaču proizvodnju mlijeka, ali i drugih štetnih tvari.
Te krave su obično krhke i sklone bolestima, a njihovo mlijeko može sadržavati čak 20 vrsti sredstava protiv bolova, antibiotika i hormona rasta, pišu 24sata