FOTO: Biste li mogli živjeti u "naopakoj" kući?

Lifestyle 10. ruj 201515:21 > 15:37
Podijeli:
Izvor: ANADOLIJA

Grupa poduzetnika odlučila se u potpunosti "naopaku" kuću naručiti iz Rusije i dopremiti je u Antaliju, gradu na obali Sredozemnog mora.

Naime, i vanjski dio i unutrašnjost kuće okrenuti su naopako. Zavjese, kuhinjski elementi, toalet, spavaća soba, ormari, garniture za sjedenje, perilica rublja kao i druga bijela tehnika, okrenuti su za 180 stupnjeva. Poduzetnici Kaan Karahan, Gorkem Canturk i Tanya Makorava na ovu ideju su došli nakon što su čuli da na svijetu postoji 12 ovakvih kuća i odlučili se da 13. bude u Antaliji.

Kuća stoji pod uglom od 25 stupnjeva i izaziva čuđenje kod posjetitelja. Onima koji nešto ovakvo vide prvi put, zavrti im se u glavi. Pokušavaju stvari na plafonu pridržati i dovesti u ravnotežu. Očekujemo 100.000 posjeta u godini“, kazao je Karahan.

Istaknuo je kako se na mjestu poda nalazi plafon.

Ljudi dođu i fotografiraju stvari na plafonu. Kada ih okrenu za 180 stupnjeva, izgleda kao “normalna” i uobičajena kuća, a stvari u njoj se nalaze na mjestima gdje se i trebaju nalaziti. Smatramo da će ovo biti veoma bitan dio turističke ponude Antalije i zadovoljni smo pažnjom koju i sad privlači“, dodao je Karahan.

Karahan je naglasio da namjeravaju svakog dana sve više razvijati projekt. Naime, samo drugi kat kuće je otvoren za posjete, a u idućem razdoblju gosti će moći vidjeti i prvi kat.