Položila vozački iz 961. pokušaja i otkrila koliko ju je koštalo: “Svima nam je pao veliki teret s pleća”

Auto 26. tra 202411:35 0 komentara
THOMAS WIRTH / AFP / Ilustracija

Treći sreća, ili u slučaju Cha Sa-soon iz Južne Koreje 961 sreća da dobije vozačku dozvolu.

Ova umirovljenica sada vozi nakon što je konačno položila pismeni vozački ispit, prenosi Asian Culture Unlocked u video koji je ubrzo postao viralan na YouTubeu.

Sa-soon, koja živi sama u južnokorejskom selu Sinchon. Njezina nevjerojatna priča počela je prije više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je i slavna u lokalnim krugovima jer je njezina priča inspirirala mnoge ljude koji su se borili polaganjem ispita vožnje.

Sa-soon, koja je sada u svojim 80-ima, nije dopustila da je išta spriječi i odlučno je pristupila pismenom testu svaki dan pet dana u tjednu u razdoblju od tri uzastopne godine.

Koštalo ju milijune…

No, svaki je pala, ali je ustrajala u svemu i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju je Sa-soon izdvojila više od 5 milijuna wona (oko 4000 eura) pokušavajući proći ove testove.

Baka je naučila voziti u autoškoli Jeonbunk, a kada je konačno položila ispite, svi njezini strpljivi učitelji proslavili su s njom. “Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli u znak veselja i grlili je, poklanjajući joj cvijeće”, rekla je Park Su-yeon, instruktorica u autoškoli.

“Osjećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s pleća. Nismo imali hrabrosti reći joj da odustane jer se stalno pojavljivala”, dodala je.

Njezina priča privukla je pozornost čak i Hyundaija, koji je Sa-soon nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Također je glumila u njihovoj popularnoj reklami. “Nije mi smetalo”, rekla je tada Sa-soon.

“Za mene je svakodnevno putovanje radi polaganja bilo poput odlaska u školu. Uvijek mi je nedostajala škola”, navela je.

Sa-soon zarađuje za život od prodaje domaćeg povrća i htjela je naučiti voziti kako bi održala svoj posao. Također je rekla za New York Times da sada može voditi svoje unuke u zoološki vrt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!