Jedno od najfinijih jesenskih toplih jela je juha od bundeve s malo vrhnja. Bundeva, to predivno narančasto čudo prirode, bogato je vrijednim nutrijentima – kalijem, fosforom, kalcijem itd. – i zato u njoj uživajte što više možete.
POTREBNI SASTOJCI:
– 1 bundeva
– 1 ljubičasti luk
– 2 režnja češnjaka
– 1 kriška celera
– 1 mrkva
– maslinovo ulje
– sol, papar, vegeta
– malo vrhnja za kuhanje
Priprema:
Bundevu raspolovite pa izvadite koštice i očistite je od kore, narežite na kriške pa na kockice. Luk nasitno nasjeckajte kao i celer, mrkvu i češnjak. Na maslinovom ulju prodinstajte luk, celer, mrkvu, malo češnjaka i dodajte na kockice narezanu bundevu. Podlijte vodom da prekrije povrće i začinite.
Kuhajte 30-ak minuta. Kada je sve kuhano, juhu propasirajte štapnim mikserom, poslužite vruću u tanjure i kapnite juhu s malo vrhnja za kuhanje. U svaki tanjur stavite komadić peršina.