Odgodite kuhanje i spasite blagdanska jela podgrijavanjem!

Lifestyle 04. sij 201610:02 > 10:08
pixabay.com

Nakuhali ste se uoči blagdana i nije vam se još vratila želja da uđete u kuhinju, pogotovo zato što je frižider pun ostataka hrane? Podgrijana hrana može biti poput svježe, ako se poslužite korisnim trikovima.

1. Sarma

U lončić izdvojite onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite. Kako bi se meso sarme potpuno ugrijalo, riža ne bi raskuhala, a sarma zagorila, dodajte malo vode i ostavite da prokuha par minuta.

2. Pečeno meso

Zagrijte pećnicu na 100 do 150 stupnjeva te u pladanj za pečenje stavite malo ulja. Odrezak od debljine oko 2,5 centimetara trebati će se peći oko 20 do 30 minuta. Za brzinsko podgrijavanje u tavu stavite malo ulja te meso pecite minutu do dvije sa svake strane na srednjoj vatri i s poklopcem.

3. Pizza

Da pizza nakon zagrijavanja ne bi bila gnjecava, a korica žilava, zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva. Na lim stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja. Pecite pizzu dok sir ne počne reagirati na toplinu i dobije mjehuriće.

4. Riža

Da se riža ne bi raskuhala i bila neukusna, u lončiću zagrijte malo maslinovog ulja i na njega stavite rižu. Na srednjoj vatri kuhajte 3 do 4 minute uz okretanje kuhačom. Po riži možete posipati i malo peršina ili bosiljka te tako joj pojačati okus.

5. Tjestenina

Kad je tjestenina u pitanju, u lonac stavite vode, ali toliko da pokrije dno te dodajte žlicu ili dvije (ovisno o količini) maslinovog ulja pa dodajte tjesteninu te na srednjoj vatri kuhajte uz neprestano okretanje kuhačom oko 3 do 5 minuta, odnosno dok se tjestenina ne zagrije, piše Zadovoljna.