Povrće s vrhnjem i parmezanom zapečeno u pećnici
Sastojci:
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 2 glavice luka
– 150 g graška
– 2 mrkve
– 3 jaja
– 250 ml neutralnog vrhnja
– 50 g rendanog parmezana
– sol, papar
– čili u prahu
Priprema:
Zagrijati pećnicu 180 stupnjeva
Papriku očistiti i i iseći na komade. Luk iseći na deblje kolutove, a šargarepu na štapiće.
Procijediti grašak,ukoliko je iz konzerve, a ako je svjež ili zamrznut prvo ga treba skuhati.
Grašak pomiješati s ostalim povrćem i poredati u nauljeni lim ili vatrostalnu posudu.
Umutiti jaja, dodati vrhnje i parmezan, sve posoliti i popapriti.
Za one koji volje ljuto dodati čili. Preliti povrće i zapeći u pećnici, oko 25 minuta.
Dobar tek!