Recept: Lisnate kiflice sa sezamom

Cooking 30. ruj 202009:07 > 09:09
Shutterstock

Odličan prijedlog za doručak.

Sastojci:

– 800 g brašna

– 400 ml mlijeka

– kockica svježeg kvasca

– 1/2 žličice soli

– 1 žličica šećera

– mala šalica ulja

– 2 jaja

– 200 g tvrdog sira

– 200 g margarina

– sezam 

Priprema:

Rastopite kvasac u malo mlijeka i dodajte šećer. Zatim dodajte jedno jaje, ulje, pola količine brašna, sol i umijesite tijesto.

Dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko tijesto. Pustite da naraste.

Kad je tijesto naraslo stavite ga na radnu površinu posutu brašnom.

Tijesto razvucite u veći pravokutnik i namažite margarinom. Zarolajte i prerežite napola.

Prvo razvijte jednu polovinu tanko, pa pravite trokutove u koje ćete stavljati sir pomiješan s jajetom. Uvijajte u kiflice.  

Tako nastavite i s ostatkom tijesta. Kiflice premažite žumanjkom i pospite sezamom.

Ostavite 15 minuta da narastu, pa pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!