Zapečene paprike punjene sirom su veoma popularno jelo na Balkanu.
Sastojci:
– 500 g svježeg kravljeg sira
– 100 g gorgonzole
– 4 mesnate crvene paprike
– 1 jaje
– 1 žličica suhog biljnog začina
– 2 žličice maslinovog ulja
– sol
Priprema:
Cijele paprike prokuhajte oko pet minuta u blago posoljenoj vodi, pa odmah ohladite hladnom vodom. Presijecite ih po dužini i očistite od sjemenki.
Mikserom dobro izmiješajte svježi kravlji sir i jaje, gorgonzolom narezanom na sitne kockice i suhim biljnim začinom.
Rasporedite sir u polovine paprika i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.