Odlična kombinacija slatkog umaka i piletine.
Sastojci:
– 300 g pilećeg filea
– 1/2 čice papra
– 1 žličica krupne soli
– 2 žlice maslinovog ulja
Za umak:
– 20 g meda
– 2 žličice maslinovog ulja
– 70 g smrznutih borovnica
– 40 g ljubičastog luka
– 1 žlica soka limete
– 1 žlica sjeckanog bosiljka
Priprema:
Piletinu popaprite i posolite, pa je pecite na zagrijanom maslinovom ulju u grill tavi.
Umak pripremite tako što ćete na zagrianom maslinovom ulju rastopiti med i dodati borovnice. Još malo zagrijati, pa pustiti da se ohladi.
U ohlađene borovnice dodajte sitno nasjeckan luk, sok od limete i sjeckani bosiljak.
Umak poslužite uz piletinu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.