Krem juha za hladne dane.
Sastojci:
– 1,5 kg mrkve
– 1 glavica luka
– 1 krumpir
– 1 korijen peršina
– 2 l vode
– 1 žlica maslaca
– 1 žlica suhog biljnog začina
– sol, papar
– 1 kiselo vrhnje
Priprema:
Očistite mrkvu, peršin i krumpir i izribajte na sitno.
Sitno isjeckaj luk i proprži na maslacu, a zatim dodajte naribano povrće i dobro promiješajte, pa dodajte vodu.
Kuhajte oko sat vremena na umjerenoj temperaturi, a zatim procijedite.
Povrće ili izblendajte ili propasirajte. Zatim sve vratite u lonac s vodom.
Dodajte vrhnje, jednu kašiku suhog biljnog začina, malo soli i papra, pa pustite da prokuha.
Pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.