Recept: Krem juha od mrkve

Cooking 03. pro 202013:14 > 13:14
Shutterstock

Krem juha za hladne dane.

Sastojci:

– 1,5 kg mrkve

– 1 glavica luka

– 1 krumpir

– 1 korijen peršina

– 2 l vode

– 1 žlica maslaca

– 1 žlica suhog biljnog začina

– sol, papar

– 1 kiselo vrhnje

Priprema:

Očistite mrkvu, peršin i krumpir i izribajte na sitno.

Sitno isjeckaj luk i proprži na maslacu, a zatim dodajte naribano povrće i dobro promiješajte, pa dodajte vodu.

Kuhajte oko sat vremena na umjerenoj temperaturi, a zatim procijedite.

Povrće ili izblendajte ili propasirajte. Zatim sve vratite u lonac s vodom.

Dodajte vrhnje, jednu kašiku suhog biljnog začina, malo soli i papra, pa pustite da prokuha.

Pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.