Oglas

Recept: Juneći gulaš s gljivama

author
N1 Beograd
27. stu. 2021. 08:48
juneći gulaš, junetina, govedina, saft
Shutterstock | Shutterstock

Fini gulaš s gljivama, ručak za cijelu obitelj.

Oglas

Sastojci:

– 500 g junetine

– malo suncokretovog ulja

– 1 crveni luk

– 1 mrkva

– 1 čehurica češnjaka

– 15 g pancete

– 1/2 žličica soli

– 1/2 žličica Vegete

– 1/3 žličica papra

– 1/2 žličica mljevene crvene slatke paprike

– 1/4 žličica sušene majčine dušice

– 1 lovorov list

– 1/2 goveđe kocke za juhu

– 1 žličica maslaca

– 100 g šampinjona

– 1 žličica koncentrata paradajza

– 2 žlice nasjeckanog peršina

– 500 ml vode

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržiti pancetu narezanu na kockice. Kad porumeni, izvaditi je na tanjur.

Ramstek izrezati na kocke ili trake, posoliti pa popržiti na ulju od pancete. Kad meso porumeni, izvaditi ga na tanjur s pancetom.

Na istom ulju dinstati na kockice izrezan luk i mrkvu. Dodati nasjeckan češnjak, pa dodati crvenu mljevenu papriku. Kratko promiješati.

Dodati vodu, goveđu kocku, lovorov list, Vegetu i sušenu majčinu dušicu. Vratiti meso s pancetom, poklopiti i kuhati sat i pol.

Rastopiti maslac, pa pržiti šampinjone. Kad šampinjoni porumene, ubaciti ih u posudu s mesom. Dodati koncentrat paradajza razmućen s malo vode, poklopiti i kuhati još 1 sat.

Pred kraj razmutiti brašno s malo vode i umiješati u gulaš. Dodati papar i nasjeckani peršin i kuhati par minuta.

Dobar tek!



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama