Sandra Pecić na Instagramu dijeli savjete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima izdvajaju se njene palačinke od pirovog brašna s višnjama i orasima.
“Ovo su palačinke od pirovog brašna. Znate ono, jedno jaje, šalica brašna, šalica mlijeka i šalica mineralne vode. Vodu postepeno dodajte do željene gustoće. Za svaku palačinku u tavu stavljam žličicu ulja“, kaže Sandra.
View this post on Instagram
Za nadjev je prokuhala smrznute višnje sa orasima i malo šećera u prahu. Za zdraviju verziju zamijenite šećer u prahu medom, piše Zadovoljna.
Ona ima i dodatni za tijesto za palačinke.
“Ako zobene pahuljice pospete preko tek izlivenog tijesta za palačinke, one će se ljepše zadržati na površini i biti dekorativnije, ali i ukusnije tako malo prepečene nego kad ih umiješate u tijesto. Dakle, preko tek izlivenog tijesta, da bi se lijepo zaljepile. I to radim samo s jedne strane“, savetuje Sandra.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!