Kruh u prosjeku traje do 24 sata, no čak i kad je friško kupljen nije uvijek mekan i svjež. Ipak, kupite li u trgovini tvrđu štrucu, ne očajavajte. Ima načina da mu omekšate sredinu, a koricu učinite hrskavom i ukusnom kao da je upravo taj tren ispečen.
Stavite štrucu kruha pod mlaz vode
Tvrdu štrucu kruha stavite pod mlaz vode ili je dobro namočite u posudi s vodom. Možete upotrijebiti hladnu ili toplu vodu, a da bi trik uspio, kruh mora biti dobro namočen.
Stavite peći kruh
U prethodno zagrijanu pećnicu stavite peći kruh na 150 ili 160 Celzijevih stupnjeva oko šest do sedam minuta. Izvadite kruh iz pećnice, narežite ga i uživajte u okusu. A ako imate na raspolaganju veliku štrucu kruha, pečenje možete produljiti na 10 do 12 minuta.
Zašto pali ovaj trik?
Voda se u pećnici pretvara u paru što rehidrira površinu i unutrašnjost kruha, dok toplina osnažuje koru i čini je hrskavom kao da je upravo pečena.
Važan savjet:
Ako kruh ima neugodan miris, a na površini znakove kvarenja i plijesni, bacite ga u smeće. Takvom kruhu nema pomoći i nemojte ga jesti, upozorava punkufer.dnevnik.hr
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.