Jedna od najčešćih pogrešaka, ali i najopasnijih, jest ona s postavljanjem aluminijske folije na dno pećnice kako bi zaštiti od prskanja, izlijevanja masnoća i sl.
Bez obzira koristite li ju samo za nedjeljni ručak ili pak svaki dan, pećnica je gotovo neizostavan kuhinjski aparat u svakom domu.
No, neke stvari radimo krivo. Jedna od najčešćih pogrešaka, ali i najopasnijih, jest ona s postavljanjem aluminijske folije na dno ili strane pećnice kako bi je zaštitili od prskanja, izlijevanja masnoća i sl.
Folija može uzrokovati refleksiju i utjecati na duljinu pečenja namirnica, piše Mash. Može se i zalijepiti za pećnicu i uzrokovati štetu koju ne pokriva jamstvo nakon kupnje.
Može uzrokovati i izbijanje požara i blokirati otvor ventilacije zbog čega je u praksi dolazilo i do trovanja ugljikovim monoksidom.
Ma koliko vam se činilo nevjerojatno, neki zaista ne provjere je li sigurno pokrivati određene dijelove pećnice aluminijskom folijom. Nemojte to raditi, pećnicu nakon korištenja operite i nećete se boriti sa zagorjelim i masnim mrljama idući put prije uporabe, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.