Indijski slastičari srušili rekord i napravili najduži kolač na svijetu

Lifestyle 16. sij 202012:36 > 12:46
ARUN SANKAR / AFP

Više stotina indijskih slastičara u srijedu je u državi Kerali napravilo najduži kolač na svijetu, sveukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord što su ga postavili kineski slastičari.

Golemi kolač od vanilije koji teži 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko tisuća stolova u gradu Thrissuru, izvijestili su organizatori.

U pripremi kolača sudjelovalo je oko 1500 slastičara i pekara, koji su na izradu jedinstvenog deserta s čokoladnim ganacheom utrošili četiri sata. Pritom su upotrijebili oko 12.000 kg šećera i brašna.

Događaj je privukao mnoštvo znatiželjnika koji su se okupili da bi vidjeli kako nastaje divovski kolač u organizaciji Udruge pekara države Kerale (BAKE).

ARUN SANKAR / AFP

Glavni tajnik udruge, Naushad, novinarima je kazao da su iz Guinnessove knjige rekorda rekli da je kolač dugačak 6.500 metara te da bi mogao premašiti rekord što su ga 2018. godine postavili kineski slastičari koji su tada u okrugu Zixi napravili voćni kolač dugačak 3,2 km. Čeka se još i službena potvrda.

ARUN SANKAR / AFP

 Naushad je kazao da je svrha podviga indijskih slastičara bila pokazati svijetu njihovu stručnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.