Trikovi uz koje će bobičasto voće dulje ostati svježe

Lifestyle 23. lip 201508:33 > 08:33
Morguefile

Ako ste se ikada pitali zašto bobičasto voće brzo propada i skuplja naslage plijesni, to je zbog spora koje, na našu žalost, na vlažnim bobicama imaju savršene uvjete za razvoj pa nastane plijesan.

Postoji nekoliko trikova kako ukusno bobičasto voće što dulje održati svježim. Prvo je pravilo da ih držite u hladnjaku, ali neoprane do trenutka dok ih ne odlučite iskoristiti. Bobičasto voće možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa jer će on uništiti bakterije i spriječiti nastanak plijesni.

Nakon što ste sočne bobice okupali, isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa. Iako su oprane octom, dokle god su mokre, postoji opasnost od stvaranja plijesni pa ih je potrebno osušiti. U sušilo za salatu stavite prvo nekoliko papirnatih ručnika na dno i posložite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ručnici će upiti višak vode. Spremite ih u otvorenu posudu i nježno posložite na papirnati ručnik, piše Tportal.