Sedam pogrešaka koje radimo kod spremanja hrane

Lifestyle 28. kol 201517:23 > 17:24
Morguefile

Nakon kupovine i otvaranja pakiranja, namirnice će potrajati duže ako ih skladištite na pravilan način. Mnogi od nas rade ove pogreške te nam se zbog toga namirnice pokvare, iako bi mogle potrajati još barem neko vrijeme.

1. Kruh na sobnoj temperaturi kruh može izdržati čak do 4 dana, a možete ga staviti i u ledenicu – nikako u hladnjak.

2. Krumpir, luk i češnjak najbolje je staviti u smočnicu, odnosno na tamno i hladno mjesto, i nikako ih ne treba držati zajedno.

3. Maslinovo ulje najčešće držimo u smočnici, ali najbolje ga je čuvati u hladnjaku – potrajat do godinu dana, a neotvorena i dvije godine

4. Brašno – ako želite produljiti rok trajanja bijelog pšeničnog brašna, stavite ga u vakumiranu plastičnu posudu i pohranite u hladnjak

5. Maslac, mlijeko i jaja ne treba ostavljati u vratima hladnjaka, jer se ona često otvaraju. Bolje ih je spremiti u sami hladnjak.

6. Umaci, vino i voćni sokovi trebali bi se čuvati u vratima hladnjaka, a mnogi od nas ih čuvaju u “tijelu” hladnjaka.

7. Jabuke ispuštaju plinove koje ubrzavaju truljenje drugog voća, pa ih treba spremati posebno i odvojeno od drugog voća – a mnogi od nas to ne rade.