Osam razloga zašto ste pospani "bez razloga"

Lifestyle 29. lis 201517:05 > 17:08
Morguefile

Pospanost bez vidljivog razloga može naprosto izludjeti čovjeka, koji se trudi otići na vrijeme u krevet i odmoriti se, ali ništa ne pomaže. U tom slučaju, treba obratiti pozornost na ovih osam stvari koje sprječavaju odmor za vrijeme sna.

Prva je spavaća soba. Ukoliko nije čista, udobna i pogodna za odmor, povećava se mogućnost buđenja s osjećajem da vas je netko prebio.

Izostanak fizičke aktivnosti može biti drugi razlog. Gibanje i vježbanje smanjuju rizik od depresije i pomažu da se slađe zaspe.

Unos previše mesnih prerađevina i hrane bogate ugljikohidratima, poput hamburgera, tjestenine i prženih krumpira, može također uzrokovati pospanost.

Ako se ne budite dovoljno rano, to može prouzrokovati prekomjerno zijevanje tijekom dana. Ranojutarnje buđenje zapravo može pomoći da vam se – manje spava.

Premalen unos magnezija može također uzrokovati umor. To se može premostiti unosom orašastih plodova, sjemenki i avokada.

Premalo izlaganja suncu je sljedeći razlog. Ukoliko ujutro prošećete po suncu, veća je vjerojatnost da ćete navečer ljepše, lakše i temeljitije zaspati.

Dosadan seksualni život također može dovesti do lošeg sna. Orgazam prije spavanja opušta i olakšava da se ljepše naspavate.

Ako mrzite svoj posao, moguće je da ćete spavati loše i nekvalitetno. Teže je i ustati iz kreveta, ako vas na poslu čeka dosada i napor, a postoji i mogućnost da niste u stanju dugo zaspati ili čvrsto spavati.