BiH uvodi kamere na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj

Regija 20. lis 201613:43 > 13:46
Izvor: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u četvrtak je najavio puštanje u rad kamera kojima će se pratiti stanje na značajnijim graničnim prijelazima s Hrvatskom te će istodobno vozačima biti osigurane potrebne informacije o stanju na važnijim prometnicama.

Novim sustavom video nadzora bit će pokriveni granični prelazi prema Hrvatskoj Izačić, Bosanska Gradiška, Bijača, Kamensko, Crveni Grm, Prisika, Doljani, Orašje i Bosanski Brod.

Novi način praćenja stanja na graničnim prijelazima i značajnijim prometnicama za sada znači postavljanje 17 web kamera povezanih s informativnim sustavom BIHAMK-a.

Vozačima je na taj način omogućeno da u svakom trenutku dobiju aktualne informacije o frekvenciji prometa na graničnim prelazima i zastojima te da tako boljim planiranjem putovanja izbjegnu dugotrajnija čekanja i eventualne zastoje.

Sustav je dostupan preko mrežnih stranica BIHAMK-a, a slijedi i njegovo proširenje te je za idućih deset dana najavljeno aktiviranje kamere na graničnom prijelazu Ivanica prema Dubrovniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.