Majka Klare Buntić: “Tukao ju je redovito, a njegovi su sve zataškavali. Bojimo se izaći iz kuće”

Regija 26. ruj 202306:59 0 komentara
Filip Brala / Pixsell

Klara Buntić, supruga bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića, koji je u subotu priveden zbog obiteljskog nasilja pa odlukom Općinskog suda u Ljubuškom pušten na slobodu, završila je na Hitnoj u Mostaru početkom kolovoza ove godine.

Portal Index je u posjedu nalaza Ambulante za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju SKB-a u Mostaru na kojemu stoji da je 25-godišnja Klara Buntić primljena u kasnim večernjim satima 5. kolovoza ove godine “zbog ozljeda koje je zadobila prilikom pada niz stepenice”.

U nalazu se navodi da je pacijentica izgubila svijest i povratila te “da ne rekonstruira događaj”.

Tom prilikom liječnik je utvrdio i kako postoje “tragovi svježe krvi vidljivi na bubnjiću” te da tragova zgrušane krvi ima i iza desnog uha.

Sve se dogodilo samo dan prije krštenja djeteta Klare i Denisa Buntića, o čemu je žrtva već govorila u medijima.

Strah od novog napada

Oglasila se i Klarina majka Ljubica Jurič, navodeći kako su kćer i ona u kući i da se boje ponovnog napada. Obitelj Denisa Buntića je, nastavlja, znala da je agresivan i da tuče Klaru, ali su sve zataškavali.

“Totalno smo bespomoćni, niti jedemo niti pijemo, a kako ćemo dalje završiti, ja stvarno ne znam. Tukao ju je redovito. Njegova obitelj sve je to znala i prikrivala. Svaki joj je dan sada sve teži, sve je više boli tijelo, puna je modrica i iscrpljena, a i mi skupa s njom. Više se ni ne prepoznajemo. Ne znam jesam li popila lijek ili ne. Bez obzira na to što nam je policija rekla da nas obilaze 24 sata, ja sam vezana za kuću, nisam komotna. Bojimo se izaći iz kuće. On je sada još gori. Nas štiti javnost, a zakon nas ništa nije zaštitio”, kazala je Ljubica Jurič za Index.

Aktivistica iz BiH: ‘Bojala se za život’

Zlostavljanje i ozljeđivanje Klare Buntić komentirala je za N1 i Ifeta Ćesir-Škoro, zdravstvena djelatnica, aktivistica i predsjednica udruženja “Incijativa građanki i građana Mostara”.

“Ne znamo mnogo, ali znamo da se žena bojala za svoj život. Spoznaja da njen suprug ima toliko oružja, nije dobra i svakako da njoj nije dobro ostati u tom okruženju. Što reći o osobi koja ima toliko oružja i tuče ženu. Nije dobro da ga se ostavlja u tim trenucima na slobodi, kad traži pomoć i kad joj sustav ne pomaže”, rekla je Ćesir-Škoro.

Komentirala je i učestalo zlostavljanje žena u BiH.

“Mi smo usvojili Istanbulsku konvenciju koja nam govori i nalaže kako se ponašati da bi žena bila zaštićena, ali uvijek se dogodi neka greška u sustavu. Imamo brutalna ubojstva, posebno u Gradačcu, koje je pokrenulo sve nas, a čini mi se i sustav. Naime, počelo se češće o tome govoriti. Na vladajuće strukture se stvorio pritisak pa su se stvari počele mijenjati. Pokušava se na sve načine. Izlazimo na ulice, prosvjedujemo i na sve načine skrećemo pažnju jer 2022. ubijeno 19 žena. Nije to mali broj. Ogroman problem je oružje koje je ovdje ostalo od devedesetih. Nije mi poznato koliko ima oružja, ali svakako da ga ima. Kad god dođe do femicida, oružje se našlo u ruci, što znači da ga sigurno ima. Tragovi rata su na mnogim dušama i to znatno utječe na nasilje i femicid”, kazala je aktivistica iz Mostara, navodeći kako je brutalno ubojstvo u Gradačcu ipak osvjestilo ljude pa ozbiljnije razmišljaju o samom činu i nasilju u obitelji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!