Beastie Boys traže od "Monster Energyja" 2,4 milijuna dolara

Showbiz 20. sij 201500:25 > 07:17
Izvor: EPA

Hip-hop grupa Beastie Boys traži da im proizvođač pića "Monster Energy" plati 2,4 milijuna dolara zbog troškova sudskog procesa u kojem su dobili 1,7 milijuna dolara zbog kršenja autorskih prava.

Sud na Manhattanu naložio je toj kompaniji na suđenju u srpnju da grupi isplati taj novac, ali to nije bilo dovoljno za troškove odvjetnika, navode zastupnici Beastie Boysa u dokumentima koji su podnijeti sudu.

Troškovi su narasli zbog više od dvije godine parničenja jer Monster Energy nije pristao na pregovore, a kompanija je, također, pokušala osporiti prvobitnu presudu.

Kompanija Monster Energy je priznala da je pogrešno koristila pjesmu Beastie Boysa u reklami koja je bila pet tjedana na internetu, no na suđenju su naveli kako smatraju da ne bi trebali platiti više od 125.000 dolara.

Beastie Boys su uvršteni u Rock ‘n’ Roll kuću slavnih 2012. godine. Imali su četiri albuma na prvom mjestu na top listama te su prodali više od 40 milijuna ploča. Na prvo mjesto su prvi put došli 1986. godine s pjesmom “(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)”.

Na suđenju su svjedočili članovi grupe Adam “Adrock” Horovitz, Adam “MCA” Yauch i  Michael “Mike D” Diamond. Horovitz je naglasio kako grupa nikada neće dati svoju pjesmu za komerionalnu reklamu.