Frontman Iron Maidena Bruce Dickinson počasni građanin Sarajeva

Showbiz 06. tra 201912:44 > 12:52
Izvor: MAXIMILIANO LUNA / TELAM / AFP

Frontmanu kultne britanske glazbene skupine Iron Maiden Bruceu Dickinsonu u Sarajevu je uručeno priznanje kojima je proglašen počasnim građaninom tog grada.

 Priznanje mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti zbog činjenice da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine pokazao solidarnost sa stanovnicima bosanskohercegovačke prijestolnice koje je tada bila pod opsadom srpskih snaga.

“Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu”, kazao je Dickinson tijeko svečanosti koja je upriličena u sarajevskoj vijećnici gdje mu je priznanje počasnog građanina uručio gradonačelnik Abdulah Skaka.

Ovakva priznanja gradska uprava u pravilu dodjeljuje u povodu obilježavanja 6. travnja kao dana oslobođenja Sarajeva od nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

VEZANE VIJESTI

Dickinson je u Sarajevu boravio nekoliko dana u prosincu 1994. godine. U taj je grad došao s jednim humanitarnim konvojem iz Splita. Zajedno sa svojim suradnicima basistom Chrisom Daleom, bubnjarom Alexom Elenom i gitaristom Alexom Dicksonom tada je upriličio i koncert u okviru turneje na kojoj je su promovirali album “Balls to Picasso”.

Kazao je kako priznanje ne zaslužuje on nego građani Sarajeva koji su toliko propatili tijekom rata.

Gradonačelnik Skaka kazao je kako Sarajlije trajno duguju zahvalnost osobama poput Dickinsona jer su oni svojom potporom i dolascima u grad tijekom rata pokazali solidarnost s ljudima koji pate kada je to bilo najpotrebnije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.