Osam razloga zašto je nogomet najbolji sport na svijetu

Nogomet 12. srp 201818:16 > 18:17
Ilustracija

Nogomet nije samo najpopularniji sport na svijetu, već i najbolji, a evo i zašto...

To je to – Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva! Osim toga, evo još osam razloga zašto je nogomet najbolji sport na svijetu.

To je sport koji nikad ne završava. Za igrače i fanove, uvijek ima razloga za tugu ili sreću – uvijek se igra, ako ne doma, onda međunarodno, bez da spominjemo prijateljske utakmice i kvalifikacijske utakmice Svjetskog prvenstva.

Svake četiri godine je Svjetsko prvenstvo u nogometu, kad se cijeli svijet ujedini. Povijest igre je dio kulture mnogih zemalja, a nogomet uspjeva ujediniti zemlje koje inače imaju puno razlika, piše RTL.

Jednostavnost igre je neusporediva s drugim sportovima. Kad shvatite što je ofsajd, igra postaje tečna i očarava sve koji je gledaju. 

Možete igrati bilo gdje s minimalnom količinom opreme – dovoljna vam je lopta i tenisice, iako i bez njih možete. Nogomet nije sport predviđen samo za bogate.

Nogomet se razlikuje od svih ostalih sportova u brzini, agilnosti, ravnoteži nogu koji su važniji od fizičkih faktora – ne morate imati dva metra kako bi postali jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Najbolji dokaz je naš Luka Modrić.

Ljubav prema nogometu izražava se i pokazuje kao niti jedno drugo navijanje u sportu – strast proizvodi uzbuđenje i gledanje utakmice i navijanje poseban je doživljaj…

Nogomet je timski sport i zato je svaki čovjek važan. Ne možete sami pobijediti, tim vam pomaže ostvariti zajedničjki cilj. Tim je taj koji pobjeđuje, a ne pojedinci.

Slavlje nakon postizanja pogotka je neopisivo – od suigrača do navijača, svi zajedno slave. Nadamo se da ćemo tako i mi svi u nedjelju u srazu protiv Francuske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.