Vlatka Peras nova predsjednica Uprave GNK Dinamo

Nogomet 04. ožu 201919:48 > 19:52
REUTERS/Antonio Bronic

Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj redovitoj sjednici donio je odluku o razrješenju Igora Kodžomana s mjesta predsjednika Uprave kluba, a na njegovo mjesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave GNK Dinamo dok će Igor Kodžoman ostati u klubu kao savjetnik Uprave.

Na čelo kluba je tako prvi put u povijesti zasjela žena.

Igor Kodžoman je po sili zakona bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se do sada nalazio jer osobe koje su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu.

Podsjetimo, Udruga članova Dinama ”Dinamo to smo mi” prijavila je sportskoj inspekciji Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu. Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj za 2017. godinu.

Na njegov mjesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave kluba. Vlatka Peras rođena je u Zagrebu, 1977., a po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa. Od 1998. radi u GNK Dinamo, najprije kao djelatnica odjela za odnose s javnošću, potom je radila u sportskom sektoru, da bi od 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba.

Početkom 2016. godine gospođa Peras imenovana je u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala.

“Izborom gospođe Vlatke Peras za predsjednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela od prve stepenice pa stigla do predsjednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dva desetljeća. Cijelo to vrijeme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći. Isto tako vjerujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno s ostalim članovima Uprave, uspješno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene osobno. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba slijedi nastavak ovog uspješnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi,” kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram