Hoće li doći do transfera Ivana Rakitića?

Nogomet 14. lis 201918:38 > 18:41
Izvor: Aitor Alcalde/Getty Images

Iako se o tome pisalo ljetos, do transfera nije došlo, ipak, saga bi se mogla prolongirati na zimski prijelazni rok. Dakako, pričamo o odlasku hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića iz Barcelone. Rakitić ne igra u katalonskom klubu i očajnički traži klub koji će ga cijeniti, odnosno, pokušava se svim silama nametnuti treneru Ernestu Valveredu, ali ga ovaj hrani samo mrvciama.

Međutim, zimski je prijelazni rok idealna prilika za klubove u krizi koji su u ljetnom prijelaznom roku loše trgovali ili nisu uopće sudjelovali. Manchester Unitedu se poklopila i loša trgovina i kriza i sada sumanuto po Europi i svijetu traži igrače koji će iz izvući s dna ljestvice i vratiti ih barem u konkurenciju za neko europsko natjecanje.

U siječnju bi tako na Old Traffordu mogli vidjeti čak dvojicu Hrvata. United već mjesecima pokušava dogovoriti s Juventusom posao oko Marija Mandžukića. Ljetos ni je uspio dogovor jer je Juve navodno tražio previše novca, a Mario nije inzistirao na vrijeme na odlasku jer je valjda vjerovao da će ipak dobiti priliku u torinskom klubu. Priliku nije dobio niti će i sada se može posvetiti pregovorima s Unitedom. Stvar s Mandžukićem navodno je gotova, tako tvrde engleski mediji. Sve je, kako kažu dogovorio i čeka se samo finaliziranje nekih sitnica.

Međutim, čini se kako bi mu se na zimu mogao pridružiti i Ivan Rakitić. Manchesteru nedostaje vezni igrač profila Ivana Rakitića, baš kao što im nedostaje i napadač poput Mandžukića. Veznjacima im nedostaje kreacije i organizacije, dok u napadu trebaju robusnog napadača koji će se znati hrvati s moćnim stoperima Premier lige.