Što o gradnji novog Dinamovog stadiona kažu kandidati za čelno mjesto Zagreba?

Nogomet 10. tra 202123:19 > 23:21
Izvor: N1

U prošlosti je Dinamov dom bio sinonim za ružnu građevinu koja iziskuje puno gradskog novca. Ideja da stadion financira Dinamo, a grad da zemljište u koncesiju sviđa se dvojici kandidata za mjesto zagrebačkog gradonačelnika.

Ovako bi prema ideji arhitekta Otta Barića trebao izgledati novi Dinamov stadion. “Ovo je jedan iskreni izričaj nečega što mislim da je Dinamo i da bi trebao biti Dinamov dom za budućnost”, kaže arhitekt.

N1

“Nama je to ok jer bi to značilo da grad ne mora financirati novi stadion, nego Dinamo, a Dinamo bi dobio zemljište koje može koristiti za financiranje kredita, a to bi nama u gradu oslobodilo dio novca koji sada ide, milijuni kuna za održavanje stadiona, a što bi mogli preusmjeriti u druge sportove, pogotovo dječje”, rekao je Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo!.

“Dinamo zaslužuje takav stadion”

Slaže se i SDP-ov Joško Klisović. “Grad će biti partner, daje zemljište, a Dinamo se brine oko financija, mislim da Dinamo zaslužuje takav stadion, da građani zaslužuju takav stadion.”

HDZ-ov kandidat također za partnerski pristup.

“Dinamu je potreban nov moderan i europski stadion koji se treba graditi u partnerskom odnosu grada Zagreba Dinama i HNS-a”, kaže HDZ-ov Davor Filipović.

No, nitko ne daje bianco podršku upravi Dinama.

Tomašević ističe važnost transparentnog poslovanja i demokratskog upravljanja Dinamom, da se ne događaju pravomoćne presude o izvlačenju više od 100 milijuna kuna u privatne džepove.

“Aktualna vlast ‘ulupala’ 800 milijuna kuna, za te novce mogli dobiti dva stadiona”

Kritike su upućene i aktualnoj vlasti. “U njega ulupala 800 milijuna kuna, a za te novce smo mogli dobiti dva stadiona kakva predlaže danas Dinamo”, kaže Klisović.

VEZANA VIJEST

Dok su Klisović  i Tomašević definirali uvjete pod kojima bi surađivali s Dinamom, Filipović na to pitanje odgovara: “Neki od mojih protukandidata nisu napravili sklek ili čučanj i pričaju o gradnji stadiona prema tome ne bih komentirao njihove navode”.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, pak, pred izbore najavljuje javni natječaj.

“Jer će kroz nekih 10-ak dana grad Zagreb raspisati javni natječaj za cijelu ovu zonu i nadam se da će proizvod natječaja biti nešto fenomenalno, možda bolje od ovoga što sam ja ponudio”, govori Barić.

Tko god nudio, odluku će donijeti novi gradonačelnik ili gradonačelnica. Jedino u čemu se Tomašević, Klisović i Filipović ipak slažu jest da je nekorektno raspisivati takav natječaj mjesec dana prije izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar