Sandro Sukno najbolji hrvatski vaterpolist u 2014.

Ostali sportovi 20. pro 201421:53 > 21:56
Izvor: TeaCimas CROPIX

Vaterpolist riječkog Primorja EB, Sandro Sukno, proglašen je najboljim hrvatskim vaterpolistom u 2014. godini.

Brojni vaterpolisti, vaterpolski djelatnici i prijatelji vaterpola okupili su se u subotu u zagrebačkom hotelu Westin na tradicionalnoj “Noći vaterpola” na kojoj je Sandro Sukno proglašen najboljim vaterpolistom Hrvatske u 2014. godini.

 Po ocjenama sedam bivših vaterpolista iz različitih generacija, koji su sudjelovali u ovogodišnjoj anketi Večernjeg lista, za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2014. godini izabran je ponajbolji svjetski napadač i najbolji igrač riječkog Primorja EB Sandro Sukno koji je dobio 42 boda. Drugo mjesto podijelili su prošlogodišnji pobjednik Nikša Dobud i Josip Pavić sa po 25 glasova, a dalje slijede Luka Lončar 19, Maro Joković i Petar Muslim sa 18, Paulo Obradović 15, Marko Bijač 10, Frano Vićan 6, Miho Bošković 5, Luka Bukić, Damir Burić i Ivan Živković po 3, Antonio Petković 2, te Ivan Milaković i Marin Dašić s jednim bodom.

 Ovo je prvi put da je Sandro Sukno izabran za najboljeg vaterpolistu Hrvatske u anketi uglednog zagrebačkog dnevnika, u kojoj je 2012. bio drugi iza Josipa Paveća, a prošle godine iza Nikše Dobuda, da bi ove godine osvojio naslov s rekordnih 17 bodova prednosti pred pratiteljima.

Naj-momčad godine čine: Pavić, Lončar, Sukno, Muslim, Obradović, Joković i Dobud.

 Izbor je načinio žiri u sastavu: Siniša Školneković (Split), Ante Mile Nakić (Šibenik), Duško Baždar (Zagreb), Tino Vegar (Split), Samir Barač (Rijeka), Aleksandar Černi (Zagreb) i Mile Smodlaka (Dubrovnik).

 Statuu “Vaterpolist”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, Sandru Sukni uručio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević.

Najveću godišnju nagradu, “Trofej HVS-a”, dobio je kapetan i prvi vratar reprezentacije Josip Pavić.

Nagradu Toni Nardelli za najbolju momčad u svim mlađim kategorijama za 2014. godinu osvojio je dubrovački Jug CO.