Umro bivši izbornik hrvatske judo reprezentacije

Ostali sportovi 28. tra 201815:25 > 15:26
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Nakon duge i teške bolesti u petak 27. travnja u Splitu je u 58. godini preminuo istaknuti judaš, trener i izbornik Dragomir Tavra.

Tavra je rođen u Splitu 3. siječnja 1961. Bio je vrlo aktivan i uspješan judaš, najprije kao član Splita, a potom Studenta. Vrhunac karijere doživio je na Mediteranskim igrama 1993. godine u francuskoj pokrajini Languedoc-Roussilon gdje je u kategoriji do 95 kilograma osvojio brončanu medalju. Bile su to prve mediteranske igre pod zastavom Republike Hrvatske.

Osnivač je AJK Student 1980., gdje je više godina bio trener, predsjednik, a kada se razbolio izabran je za počasnog predsjednika.
Pod njegovim vodstvom judaši Studenta postigli su najveće uspjehe. Na europskom prvenstvu 2009. Marijana Mišković osvojila je brončanu, a 2013. Tomislav Marijanović srebrnu medalju.

Vrhunac karijere doživio je kada je bio trener hrvatske judo reprezentacije na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. To je bilo prvi puta da su na nekim olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom nastupili judaši i to upravo članovi Studenta prethodno spomenuti Marijana Mišković i Tomislav Marijanović.

Drago je cijelog sebe davao u sport posebno judo. Bio je aktivan u Teniskom klubu Split, Javnoj ustanovi športski objekti, ukratko sportaš koji je živio sport i za sport.

Komemoracija povodom smrti Dragomira Tavre održati će se u Svečanom salonu Sportskog centra Gripe u ponedjeljak u 13 sati, dok je sahrana istog dana u 17 sati na splitskom groblju Lovrinac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.