NFL – Manning oborio rekord u broju dodavanja

Ostali sportovi 20. lis 201411:48 > 14:35
Izvor: REUTERS/ Brad Penner-USA TODAY Sports

Quarterback' Denver Broncosa Peyton Manning (38) vlasnik je novog rekorda NFL lige u američkom nogometu po broju dodavanja za polaganje.

Manning je u susretu protiv San Francisca upisao tri dodavanja za ‘touchdown’ i time stigao do brojke od 509 čime je za jedno dodavanje prestigao legendarnog Bretta Favrea. Manning i Favre jedini su koji su ušli u ‘Klub 500’.

“Obožavao sam gledati legende kao što su Brett Favre, Dan Marino ili John Elway. Favre je prava legenda, uvijek je igrao s mnogo strasti. Ponosan sam što sam s njim u društvu u ovom neobičnom klubu,” kazao je četverostruki MVP te dodao: “Sretan sam i zbog toga što sam rekord oborio u Denveru pred našim navijačima i što smo pobijedili 42-17.”

“Čestitam, posve zasluženo je Payton postavio novi rekord. Sada kreni u lov na 600 dodavanja,” poručio je Favre koji je tijekom karijere igrao za Bay Packers (1992-2007), New York Jets (2008) i Minnesota Vikingse (2009-2010).

Manningu su čestitale i legende NBA lige LeBron James i Kevin Durant.

“Legendo, jedan si od najvećih,” napisao je na Twitteru James, dok je Durand dodao: “Svjedoci smo živuće legende. Svaka čas majstore.”