Blanka Vlašić otkazala nastup u Lausannei i Monacu

Ostali sportovi 07. srp 201519:06 > 19:09
Izvor: Getty Images Sport, Mark Dadswell

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić otkazala je zbog problema s desnom Ahilovom tetivom nastupe na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Monacu.

“Nažalost, zbog poznatih problema s desnom Ahilovom tetivom morala sam otkazati nastup na mitingu Dijamantne lige. Ne želimo, naime, riskirati težu ozljedu i tako ugroziti nastup na Svjetskom prvenstvu u Pekingu krajem kolovoza, pa je ovaj otkaz tek nužna mjera opreza. Vjerujem da ću uz najbolji mogući tretman koji imam uskoro biti spremna za natjecanje i visoke domete. Žalosna sam što ne mogu skakati u Lausannei i Monacu jer riječ je o meni vrlo dragim mitinzima, s odličnom atmosferom na stadionu”, rekla je Blanka koja se u Splitu nastavlja pripremati za Svjetsko prvenstvo u Pekingu gdje je po planu njezin sljedeći nastup.

Miting u Lausannei će se održati 9. srpnja, dok je miting u Monacu 17. srpnja. Kvalifikacije skakačica u vis su na programu svjetskog prvenstva 27. kolovoza, a finale je dva dana kasnije. Svjetsko prvenstvo će se održati u ‘Ptičjem gnijezdu’, Nacionalnom stadionu u Pekingu na kojem je Blanka osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine