Nova ozljeda može značiti kraj karijere Blanke Vlašić

Getty Images Sport, Mark Dadswell

Najbolja hrvatska visašica Blanka Vlašić otkazala je nastup na sutrašnjem mitingu Dijamante lige u Lausannei zbog ozljede, ovaj put desne Ahilove tetive.

Blanka uistinu nema sreće, nekako isto u ovo vrijeme lani je zbog ozljede otkazala nastup na EP-u u Zürichu i to u trenutku kada je već imala dva skoka preko dva metra. Ove sezone krenula je s dva druga mjesta na mitinzima Dijamantne lige u Rimu i New Yorku, s preskočenih 1,97 metara. Na svjetskoj rang-ljestvici još uvijek dijeli treće mjesto s Poljakinjom Kamilom Licwinko.

Nitko od obitelji Vlašić, ni otac Joško ni Blanka, jučer se nisu javljali na pozive. To samo znači da je situacija jako ozbiljna.

Blankini problemi s ozljedama počeli su još 2011. godine. Prvo je otkazala nastup na SP-u u Daueguu, da bi se dva dana prije puta predomislila, otišla i osvojila srebrnu medalju. Kasnije će se pokazati da je to bio njezin posljednji nastup na velikim atletskim natjecanjima na otvorenom. Redom je otkazivala EP u Helsinkiju i Olimpijske igre u Londonu 2012., SP u Moskvi 2013. te lani EP u Zürichu. Hoće li u konačnici otkazati i ovogodišnji SP u Pekingu? Ako se to dogodi, to bi mogao vrlo lako biti i kraj jedne sjajne karijere. Opet, prema nekim informacijama, odluka je Vlašićevih da će Blanka otkazati i Monte Carlo te da će se do Pekinga odmarati.

Blanka očigledno ne želi riskirati s mogućim potencijalnim ozljedama i njezina je ideja da se pokuša sačuvati i pripremiti samo za Peking, piše Večernji list.