Izbornik Babić: Ovo je čudo iz Međugorja

Ostali sportovi 27. sij 201623:46 > 23:48
Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatskim rukometašima su u srijedu u posljednjem kolu drugog kruga EP trebala dva čuda, prvo je Norveška morala svladati Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 golova razlike.

“Nisam vjerovao u čudo, ali sam željan pobijediti u svakom susretu. No, moram reći ono što osjećam, ovo je čudo iz Međugorja. Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku, i neka mi oprosti moju slabu vjeru”, izjavio je  izbornik Željko Babić nakon što su hrvatski rukometaši u Krakowu svladali domaćina Poljsku sa 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog sporta.

“Tko to zna što se dogodilo Poljacima. No, mi smo se psihološki dobro pripremili, igrali smo dobru obranu, vratar je počeo braniti i uhvatili smo jedan dobar ritam. To je sport”, dodao je Babić.

Na novinarski upit da li sada Hrvatska ide po medalju, izbornik Babić je rekao: “Ne znam. Ne znam ni s kime igramo u polufinalu, ali ćemo se dobro pripremiti, i ne treba se kladiti protiv Isusa i gospe Međugorske, nikada”.

Hrvatska će 29. siječnja igrati polufinale u Krakowu sa Španjolskom, dok se u drugom polufinalu sastaju Njemačka i Norveška.

Jedan od najboljih kod Hrvatske bio je vratar Ivan Stevanović sa 13 obrana.

“Znam da je teško bilo vjerovati u ovo što se večeras dogodilo, ali kad smo vidjeli da je Norveška svladala Francusku pomislili smo da su se napokon i zvijezde okrenule u našu korist. Igrali smo fantastično, s puno fanatizma i nagrađeni smo. Osjećaj je fantastičan, ali vjerojatno ćemo tek sutra ujutro shvatiti što smo napravili. Predsjednica države svima nam je čestitala”, rekao je Stevanović.